Само в Lupa.bg: Нинова готви вендета срещу Кирил Добрев през Другарския съд

Политика
15:00 - 30 Ноември 2020
3695
Само в Lupa.bg: Нинова готви вендета срещу Кирил Добрев през Другарския съд

Лидерката на БСП Корнелия Нинова продължава вендетата си срещу най-яростните критици на начина, по който ръководи партията, научи Lupa.bg. След като миналата седмица безпрецедентно Общопартийната контрол комисия (ОПКК) внесе решение да изключи депутата Иван Иванов, по прякор Пилето, от Столетницата заради боя, нанесен на общинския шеф на Долни Чифлик преди 50-я конгрес, същата съдба сега грози и основния конкурент на Нинова за поста председател отпреди прекия избор през септември - Кирил Добрев, разкриха запознати с плановете й пред медията ни. 

Става въпрос за внасяне на искане до т.нар. Другарски съд заради мощната кавга, която Добрев предизвика през лятото с един от висшите апаратчици на "Позитано" 20 - Евгений Белий, а по-късно записи от налитането на бой бяха пуснати в мрежата напълно свободно.

През септември Белий се закани да съди Добрев, а сега хулиганът в червените редици, както наричат сина на покойния МВР шеф Николай Добрев, е заплашен от директно изключване или тежко наказание за 1 година, в която той няма да има право да се кандидатира за каквито и да е висши позиции. 

Целта на Нинова била да се отърве от всички критици и в случай, че загуби предстоящите парламентарни избори, да няма кой да й търси партийна отговорност. Според запознати с плановете й отстраняването на Пилето и Добрев били само върхът на айсберга.

Всички правни въпроси и действия в ОПКК обаче щели да се избистрят след очакваната регистрация на новото партийно ръководство на 15 декември. Тогава се очаква Софийският градски съд да се произнесе дали новият състав на Националния съвет, избран от Конгреса, е легитимен и дали е спазена изрядно процедурата по свикването на самия висш партиен форум.