Само в Lupa.bg: Нинова мести спешно събора на Бузлуджа преди изборите

Политика
16:50 - 08 Юни 2021
5124
Само в Lupa.bg: Нинова мести спешно събора на Бузлуджа преди изборите

Традиционният събор на БСП на Бузлуджа се мести от последния уикенд на юли - в първия, точно седмица преди предсрочните парламентарни избори, научи ексклузивно Lupa.bg. Решението взели и националният, и софийският щаб, като по наша информация това се е случило изрично по настояване на председателката Корнелия Нинова. 

А причината, твърдят опозиционерите, била ясна -

Историческата поляна да се използва предизборно за масова агитация и стягане на червения актив и за да не се стигне до отлив на симпатизанти или още по-лошо - до освиркването на ръководството, ако на изборите партията отново се провали. 

Така точно преди закриването на кампанията на социалистите ще се наложи да се бръкнат в и без това изпразнената каса с минимум 300 000 лева. По груби изчисления между 200 и 250 бона излиза само транспортът на бесепарите от всички точки на страната, а отделно трябва да се наеме и оборудване, озвучаване и изпълнители, които да водят програмата. 

Очаква се кандидат-депутатът и водещ в БСТВ Александър Симов отново да бъде с микрофон в ръка под Чинията. Не е изключено там да се появи и екс президентът Георги Първанов с лидера на АБВ Румен Петков, след като формацията и БСП тръгнаха заедно на избори. Със сигурност обаче всички водачи на списъците за депутати ще бъдат качени на трибуната, а сред тях е и Георги Кадиев, разкриха запознати с програмата социалисти.