Само в Lupa.bg: Нинова получава скъпия ремдесивир във ВМА

Политика
12:33 - 02 Ноември 2020
8158
Само в Lupa.bg: Нинова получава скъпия ремдесивир във ВМА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е получила ценния препарат ремдесивир, който у нас бе доставен в края на август в ограничени количества, а от миналата седмица е на разположение на всички областни болници, научи Lupa.bg. Нинова е настанена във ВМА, където по наша информация е била снабдена и с Veklury, чийто флакон струва над 300 долара, по последните данни на производителя Gilead. Дозите, предвидени у нас до края на януари догодина, са за около 6000 души, при това ако всички те карат само един курс, а не 2. 

Иначе Нинова съобщи, че четвърти ден е на системи с усложнения от коронавирусната инфекция. Надявала се скоро да я изпишат. 

Тя постъпи във ВМА минути след като научи миналия петък за положителния си резултат от теста. Мнозина се учудиха как е възможно за нея на секундата да бъде намерено легло, докато стотици чакат за болнично лечение, а мъж на 33 г. в София почина, след като не можа да бъде хоспитализиран. 

„Температурата понамаля, но другите симптоми си ги имам“, каза Нинова. Тя благодари на целия медицински персонал. „Личи им, че са изморени, но са много всеотдайни към пациентите“, допълни тя.

„В петък се почувствах зле. Прилоша ми, втресе ме. Вдигнах температура. Започнах да кашлям. Потърсих лекарска консултация. Направиха ми тест и той излезе положителен. Хората да не губят присъствие на духа, да слушат лекарите и да бъдат дисциплинирани, добави Нинова. Знам, че ще се справим и с това. Минали сме през много изпитания и това ще преодолеем. Просто да имат вяра и кураж", каза още лидерът на БСП.

Тя даде информация и за заразените с коронавирус депутати. "От вчера положителен е и Богдан Боцев. Чух го, той няма изразени силни симптоми и си е вкъщи. Лекува се домашно. Други засега нямаме", добави Корнелия Нинов. Тя изрази надежда да няма повече заразени народни представители.

Снимка: Агнес Методиева