Само в Lupa.bg: Нинова развърза кесията - вади 1 млн. за кампанията

Новини
15:00 - 19 Април 2019
2212
Само в Lupa.bg: Нинова развърза кесията - вади 1 млн. за кампанията

Лидерката на БСП Корнелия Нинова предизборно развърза кесията на партията и отпусна 1 милион лева за кампанията за европейския вот на 26 май, научи първо Lupa.bg. 

Размерът на сумата за реклама в медиите, за агитационни материали и за предизборния клип на червените е бил гласуван тайно от тясното партийно ръководство, но не и от Националния съвет на Столетницата. 

Апаратчици от централата на "Позитано" 20 разкриха пред Lupa.bg, че 1 милион лева е средната сума, която социалистите обикновено пръсват за предизборна кампания и в нея нямало нищо изненадващо. Не е тайна обаче, че червената каса е близо до фалита от години, особено след фрапантната кражба на над 100 бона от нея - дело на касиерката по времето, когато Михаил Миков бе партиен вожд. Престъплението тогава бе потулено и социалистите се примириха с колосалната загуба.  

"Трябваше да се гласува на Национален съвет решението за харчене на толкова много пари за изборите", обаче коментира пред наш репортер бивш депутат от БСП, който е член на едно от множеството вътрешнопозиционни ядра в партията. Той е на мнение, че сума от този порядък е щяла да запали допълнително страстите на пленума след инфарктното гласуване по проектолистата на Нинова за европейските избори.  

Очаква се предизборният клип на Столетницата да се завърти по екраните на обществената и националните телевизии още в първия ден на предизборната кампания. По наша информация само той струва на партията над 200 бона.