Само в Lupa.bg: Нова дрога убива в Студентски град

Новини
23:00 - 03 Май 2019
3687
Само в Lupa.bg: Нова дрога убива в Студентски град

Нова дрога убива в Студентски град, алармираха пред Lupa.bg притеснени родители на младежи, припаднали по дискотеките. В последния месец прясната партида от опасни амфетамини е плъзнала из всички нощни клубове в меката на разгулния живот в столицата и само по чудо досега не е взела жертви. 

Студентите били зарибявани в малките часове на нощта, когато количеството изпит алкохол и градусът на емоциите вече е достигнал своя връх. Младежите лесно се поддават на изкушението, предлагано от дилърите - да пробват "страшен чук", който "веднага ще те вдигне" и охотно давали последните си заделени за забавлението пари, най-често джобни от родителите, за да пробват от магическото хапче. Таблетките, които приличали на амфетамини обаче, имали и страничен ефект - рязка промяна в биохимичните показатели. Особено при момчета и момичета с по-ниско тегло дрогата моментално предизвиквала остър прилив на адреналин, последван от състояние на транс, а след това и на халюцинации, объркване, атаксия, тремори и накрая - водела до припадъци. 

Само за последните няколко седмици екипите на "Спешна помощ" в София са се отзовали на десетки сигнали за треперещи в конвулсии младежи с пяна около устата и в безсъзнание пред дискотеки в Студентски град. "Линейките вече се налага да дежурят пред клубовете, а полицията все още не е сигнализирана за случващото се от месец насам", изплака пред Lupa.bg майката на 19-годишен първокурсник от София, който наскоро едва не се озовал в болница след прием на опасния опиат, след като бил "почерпен" с него от свой връстник от Петрич. 

Не по-малко са и случаите на използването на т.нар. "кристали" в комбинация с алкохол, което също може да доведе до неприятни последствия за здравето, а онези, които злоупотребяват с кокаин в коктейл с уиски и водка, са масово явление, твърдят и съдържателите на клубовете. Въпреки че охранителите зорко следят в заведенията да не се внасят каквито и да е стоки отвън, дилърите измисляли все по-хитри начини да скрият дрогата, а най-често прилъгвали "клиентите" си да излязат за малко навън в разгара на танците. Тъкмо на паркингите около дискотеките, както и край близките закусвални ставали и сделките, и надрусването, а времето, необходимо на опиата да повали младежите било едва 15-30 минути.