Само в Lupa.bg: Охраната на Черепа пази Григор Димитров

Спорт
18:00 - 04 Септември 2020
18810
Само в Lupa.bg: Охраната на Черепа пази Григор Димитров

Най-добрият български тенисист Григор Димитров впечатли фенове и журналисти при безславното си участие на "Ю Ес Оупън" с охрана като на държавен глава. Нашенецът беше забелязан в Ню Йорк с шестима различни гардове, а Lupa.bg единствен разбра, че става дума за гавази, които само допреди няколко месеца са пазили живота и тайните на милиардера - беглец Васил Божков - Черепа.

След изнасянето си в Дубай хазартният бос остави без работа 30 души телохранители, като привика при себе си само най-верните си 5-6 човека. Трансферът на част от безработните бабаити при Григор Димитров е извършен с посредничеството на мастит наш футболен бос, авер на Черепа, който е близък с бащата на тенисиста.

Гардовете на Васил Божков бяха известни преди всичко със своята незабележимост и дискретност. За разлика от повечето ни олигарси, които се мъкнат с тумба дебеловрати, баровецът предпочиташе да движи с трима-четирима специалсти по бойни изкуства. По-голямата част от наетите от него момчета се грижеха за сигурността на имуществото и автомобилите му, разделени на екипи.

Григор Димитров доскоро не ползваше охрана, но е бил убеден да се подсигури от колегата си и приятел - сръбския мегаталант Новак Джокович. Той заявил на Гришо, че многократно е бил заплашван с отвличане от местни мафиоти. "Нямам как да си звезда на Балканите, и да не се пазиш", плашил Ноле нашия тенисист.

Разходите на първата ни ракета по охраната възлизат на около 1500 долара дневно. Той обаче няма намерение да ползва гавазите целогодишно, а само когато пътува за важни турнири.