Само в Lupa.bg: Оставиха в кръв пред болница 90-годишен, паднал на жегата

Новини
17:33 - 04 Август 2021
8049
Само в Lupa.bg: Оставиха в кръв пред болница 90-годишен, паднал на жегата

Медицинският персонал остави 90-годишен дядо пред столичната болница "Софиямед" да лежи в жегата - паднал и окървавен, научи Lupa.bg. Болничното заведение, което уж има добра слава на обслужване, високи цени и ВИП пациенти като Бойко Борисов и Слави Трифонов, не намерило време да стори необходимото, за да окаже помощ на пострадалия възрастен човек.

Столичанинът пристигнал още сутринта в болницата, за да му бъдат направени медицински изследвания, тъй като му предстояла операция за смяна на става.

След престой от около три часа и ходене от кабинет на кабинет, най-накрая мъките на придвижващия се с проходилка старец и за придружаващата го възрастна съпруга, свършили.

За отиването семейството си заплатило за превоз с линейка, а връщането трябвало да бъде извършено с такси. При излизането от "Софиямед" 90-годишният човечец паднал на лявата си ръка, която за щастие не успял да счупи, предвид крехкостта на костната му система, но целият лакът бил останал без кожа и облян в кръв.

40 минути чакали някой от персонала да благоволи да помогне и да превърже стареца, но всичко това останало само мечта. Може би, защото се е случило извън пределите на болничното заведение...

Таксиметров шофьор се смилил над възрастната двойка и помогнал да качат човека в колата, след което го откарал до тях и с помощта на съседи той бил качен в апартамента си. Разбира се, с раздран от асфалта лакът и отново кървящ.