Само в Lupa.bg: Първата снимка на Радо Темерута!

Общество
13:24 - 20 Декември 2019
30086
Само в Lupa.bg: Първата снимка на Радо Темерута!

Наркобосът Радо Темерута най-сетне излезе от анонимност - това е неговата първа снимка, публикувана в медиите благодарение на информатор на Lupa.bg! Разбойникът Радослав Иванов до момента успешно избягваше фоторепортерите, това е единственият кадър, на който се вижда лицето на гангстера.

На снимката виждаме гангстера да почива на Малдивите в супер луксозния хотел „Only One”, където нощувката струва 4000 долара! Мафиотът ваканцувал в компанията на известна миска, затова предположенията са, че именно секс бомбата стои зад фотоапарата.

Преди дни топ гангстерът бе арестуван, защото снабдявал с наркотици варненска наркобанда, разбита в понеделник. При арестите в морската столица са намерени 4 кг метаамфетамини, хероин и марихуана. Още толкова са намерени и в имоти на Радо Темерута.

Варненците контролирали продажбата на наркотици в ромския км. „Максуда”, но в последно време се насочили и към други райони. Всички са в ареста, включително и снабдителят от София.

Радослав Иванов-Темерута е едно от знаковите лица по време на гангстерските войни в София преди 15 г. Стреляха по него през 2006 г., но оцеля. Арестуван е няколко пъти за дрога, включително като част от големи групи на босовете от миналото, но винаги се разминаваше с обвинения или присъди.

По-рано днес стана ясно, че Темерута още има олово в черепа след стрелбата срещу него през 2006 г. в София. Оттогава Радослав Иванов е с неврологични проблеми, а от три години насам страда и от остър хроничен панкреатит. Това стана ясно днес в Спецсъда, където бе гледана мярката му за неотклонение.

Адвокатката му Вяра Братоевска представи в четвъртък 10 епикризи и други изследвания от три болници. Тя обясни, че въпреки терапията с медикаменти и строгата диета, здравето на Темерута се влошава. Затова защитничката му поиска той да бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение, но съдът отказа.

Прокуратурата също е на мнение, че засега няма риск за живота на наркобоса. Спецмагисратите оставиха зад решетките още 6-има варненци, обвинени като членове на банда, търгувала с дрога в кв. “Максуда” в морската столица.

Радо Темерута е обвинен, че на 5 юли дал кило метамфетамин на бандит от варненската групировка. Онзи обаче го “накиснал” и това довело до ареста му и до откритата в дома му дрога. Петър П. признал, че почти всеки месец получавал наркотици и от друг снабдител.

Темерута е заснет със специални разузнавателни средства да се среща с варненеца Красимир Георгиев, обвинен от прокуратурата като ръководител на наркобандата. Според защитата целта на спявката била покупка на кола, но според държавното обвинение - сделка с дрога.

Полицай свидетелствал обаче, че двамата не са направили никаква размяна. По-късно се появил черен плик, донесен от непознат мъж. Какво е съдържал, не е ясно, тъй като пакетът тогава не бил иззет.

Трима от групата бяха пуснати от съда под домашен арест. За двама от тях стана ясно, че са съдействали на разследването. Друг от задържаните пък се оправда, че чака дете от приятелката си, която била бременна в 9-ия месец. Тарторът на дилърите Красимир Георгиев имал дъщеричка на 1 г., но това не смили съдията.