Само в Lupa.bg: Пламен Бобоков лобира за мандат на ДБ

Бизнесменът натиска за правителство без участието на ГЕРБ

Политика
09:55 - 14 Юли 2022
6745
Само в Lupa.bg: Пламен Бобоков лобира за мандат на ДБ

Бизнесменът Пламен Бобоков е най-активният лобист президентът Румен Радев да даде проучвателен мандат за съставяне на правителство на „Демократична България“, издаде източник на Lupa.bg от „Дондуков“ 2.

Смята се, че мултимилионерът натиска за съставяне на кабинет в рамките на 47-то Народно събрание заради опасения, че ако опитите се провалят и се отиде на предсрочни избори, във властта може да се върне ГЕРБ и Бойко Борисов, при чието управление братя Бобокови имаха сериозни проблеми с правосъдието.

Затова в момента бизнесменът влагал много усилия президентът да даде шанс на Христо Иванов, който да състави правителство с помощ от ПП на Кирил Петков и БСП на Корнелия Нинова.

Намеренията на русенския предприемач обясняват неочакваната му среща в Христо Иванов в джипа на бизнесмена до сградата на парламента, проведена в средата на юни.

„Г-н Бобоков има някакъв проект в Русе за възстановяването на една историческа сграда. Наши депутати в общинската листа са коментирали това нещо и той потърси възможности за някаква подкрепа от наша страна да се завърши този проект. Просто нямаше къде другаде да се видим. Видяхме се по този начин за 10 минути. Просто да му кажа, че абсолютно не мога съм полезен, за съжаление - сградата е много красива“, коментира спявката Христо Иванов.

Той отрече в колата да е обсъждан евентуален политически проект на Пламен Бобоков и увери, че „развитието на събитията ще го покаже“.

Сега, обаче, се оказва, че двамата май наистина са обсъждали политически проект, ако евентуално правителство на ДБ с ПП и БСП се брои за нова коалиция.