Само в Lupa.bg: Полицаи в Боровец на хранилка по хотелите

Общество
14:54 - 21 Февруари 2020
4895
Само в Lupa.bg: Полицаи в Боровец на хранилка по хотелите

Полицаите, командировани да съблюдават за реда и безопасността на туристите в тузарския Боровец, масово се хранят по хотелите с благоволението на собствениците, видя репортер на Lupa.bg.

Причината за извънредната грижа на бизнеса за добруването на униформените е заради обидно ниските командировъчни, които служителите на МВР получават. „Полагат ни се по 20 лева на ден, което смешно. Цените в Боровец са космически - 12 лева за супа и между 25 и 30 лева за хамбургер. Ако не са хотелиерите, откровено ще гладуваме. Другият вариант е да си изяждаме мижавите заплати”, призна пред сайта ни изнервено ченге.

В момента курортът е пълен с чужденци, фенове на зимните спортове. Повечето хотели се късат по шевовете от британци, тъй като в момента хлапетата на Острова са във ваканция. Затова и цели семейства са в Боровец, за да покарат ски по билата на Рила при идеални климатични и финансови условия.

Lupa.bg научи още, че полицаите от цяла България, командировани в перлата на зимния туризъм, спят при първобитни условия по бараки, останки от соца. За капак служителите мизерстват с 20 лева дневни, които стигат за семпла закуска. Така остава мистерия как обядват и вечерят служителите на реда.

Драмата обаче намери своето решение благодарение на щедри собственици на хотели, които предлагат топла храна на ченгетата на доброволни начала като благодарност, че туристите, харчещи нашироко в курорта, се чувстват в безопасност.

Статистиката сочи, че престъпленията в Боровец са сведени до минимум. Последната крими проява е от преди броени дни, когато британец се ожалил, че са му откраднати пари и лаптоп от стаята, която била разбита посред бял ден, докато той се спускал по пистите.