Само в Lupa.bg: Последният разговор на Нотариуса - с дясната ръка на Гешев?

Преди това Мартин е говорил със сина на Стоян Александров

Общество
17:25 - 14 Февруари 2024
24726
Само в Lupa.bg: Последният разговор на Нотариуса - с дясната ръка на Гешев?

Лобистът в съдебната власт Мартин Божанов-Нотариуса е провел два разговора по телефона малко преди да бъде гръмнат с куршум в главата на 31 януари. Единият от разговорите е бил с обвиняем за отвличане и убийство, станало в началото на годината. Другият е с магистрат.

По всяка вероятност първият е синът на бившия финансов министър Стоян Александров Петър Александров, който отвлече, измъчва и уби свой длъжник с 300 хиляди веднага след Нова година.

По-интересен е вторият разговор, който според виден криминалист, е с изключително близък до Иван Гешев магистрат. Едната версия е за добре известния Боян Магдалинчев от ВСС, който обаче май скъса приятелските си отношения с Каскета миналата есен.

Още ли дърпа конците Каскета?

Другият пък е военният прокурор Адалберт Живков, който е известен с това, че Гешев лично го пращаше да контролира знакови разследвания. Той се прочу през 2022 г., когато цъфна на мястото на катастрофата на Георги Семерджиев едновременно с полицията.

"Този военен прокурор е приближен до главния прокурор Иван Гешев. Всички го знаят. Някой го е изпратил там, за да види какво се случва", оплака се тогава разследващия Иван Савов.

Година по-рано Гешев награди лично въпросния Живков за помощта му в разкриването и екстрадирането на 11 руски шпиони, с което Каскета се хвали до днес.

Адалберт обяснява какво е правил на "Черни връх"