Само в Lupa.bg: Радев опъна чадър над ген. Мутафчийски

Актуални новини
15:30 - 08 Юни 2021
11954
Само в Lupa.bg: Радев опъна чадър над ген. Мутафчийски

Въпреки разрушителните трусове в здравеопазването през последните няколко седмици и безкомпромисното „изчегъртване” на болнични шефове, един доктор остава непоклатим. Единственият, който можел да бъде сигурен, че няма да го пипнат, бил генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Lupa.bg научи, че бившият вече шеф на Националния оперативен щаб имал лична протекция от страна на президента.

Румен Радев лично му се обадил по телефона да го увери, че може да бъде спокоен за мястото си във Военномедицинска академия.

ВМА е еталон за болница и трябва да си остане такъв, смятал държавният глава. Двамата с ген. Мутафчийски отдавна били в приятелски отношения и Радев до ден днешен държал на него. Даже всяка година, по време на редовните годишни награди за заслуги във военномедицинското дело, президентът стоял до проф. Мутафчийски и лично връчвал специален приз.

Приятелството между двамата генерали било в основата на решението на Венцислав Мутафчийски да откаже на ГЕРБ президентска номинация.

Още преди повече от година, когато пандемията изстреля рейтинга на професора в небесата, управляващите видяха в него бъдещ кандидат-президент на ГЕРБ. За да не влиза в битка с дългогодишния си приятел Румен Радев обаче, ген. Мутафчийски любезно отказал номинацията.