Само в Lupa.bg: Разстроен депутат рути коалицията

Политика
15:40 - 10 Март 2022
9974
Само в Lupa.bg: Разстроен депутат рути коалицията

Психически нестабилен инженер от „Продължаваме промяната”, волно или неволно, рути управляващата коалиция. Депутат от мнозинството потвърди пред Lupa.bg, че неговият колега инж. Александър Дунчев нагнетява и без това ескалиралото от войната напрежение с двойни игри по темата с горите.

Инж. Дунчев ръководеше ресорната Агенцията по горите по време на двата служебни кабинета на президента Румен Радев. За шестте месеца на върха, обаче, промяната бе нулева – много думи, никаква работа, припомни източникът на Lupa.bg.

Преди да се състави служебното правителство, лесовъдът се предлагал за министър или поне за зам.-министър на „Демократична България”. Първоначално хората на Христо Иванов му обещали, че при съставяне на стабилен кабинет с тяхно участие, ще го направят министър.

Впоследствие, за негово съжаление, се отказали, защото се уверили в „психическите му проблеми” и го изоставили, твърди депутатът пред Lupa.bg.

От няколко дни Дунчев е активиран с опорки за съмнителни назначения и уволнения в горските стопанства, като на мерника му попадна ресорните министър и зам.-министър на земеделието Иван Иванов и Атанас Добрев.

„Причината е лесно обяснима, кой реално стои зад атаката обаче е по-трудният въпрос. Дунчев мрази Атанас Добрев, защото при преговорите за правителство всички партии предпочетоха него за зам.- министерския пост. Това обяснява мотивите на инженера за компроматната война.

Поръчителите на атаката са по-интересни. Вероятно иде реч за колаборация между бесепари и гербери с общи интереси в горския сектор. Черешката на тортата бе изказване от днес на екс министъра на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова, която поде тезите на Александър Дунчев.

Това е повече от странно, ако отчетем факта, че лесничеят дълго време уж винеше именно бившата управляваща партия за безобразията в горския сектор”, чуди се източникът на Lupa.bg.

Показателно е и друго – след като ДБ порязали лесовъда, Дунчев се присламчил към победителите на изборите – „Продължаваме промяната”, където влязъл с амбицията да оглави Комисията по земеделие и гори. И това не се случи – шеф е Пламен Абровски от „Има такъв народ”, горският е само редови член.

Според парламентарната мълва сега Александър Дунчев се готви за директор на Изпълнителната агенция по горите, защото иска да е самостоятелен шеф. Много любопитен момент са източниците на доходи на войнствения депутат от ПП. Засега е ясно, че прибира кеш от най-различни консултантски фирми. Това, обаче, е тема на отделно журналистическо разследване.

По повода атаката срещу земеделския министър и неговия заместник Корнелия Нинова вече е разговаряла с премиера Кирил Петков.

Нинова призна, че след интервюто на Дунчев по Би Ти Ви, в което лансира тезата си, тя провела разговор с премиера и го попитала дали това е негова позиция или такава на "Продължаваме промяната".

„Той каза: „Не. Дунчев е лично ангажиран човек. Той беше кандидат за министър на земеделието при преговорите за правителството и не се случи. Допускам, че е огорчен от това и че изразява лична позиция по-агресивно”, сподели Нинова.

„Това е сериозно, ще го проверим. Може ли зад тази атака да стоят всички онези фирми, които ощетихме, въвеждайки това държавните горски стопанство сами да секат и да продават дърва на населението на ниски цени на придобиване. По този начин беше елиминирана горската мафия”, каза лидерката на БСП по повод изнесените твърдения от депутата на Кирил Петков и Асен Василев.

„Нарушени интереси могат да стоят зад тази атака. Но в коалицията няма напрежение по тази тема. Достатъчна ми е думата на премиера”, завърши Нинова, като от думите й не стана ясно дали Дунчев защитава интересите на горската мафия, след като скочи срещу работата на земеделския министър Иван Иванов.