Само в Lupa.bg: Режисьорът на "Сенките на София" стана фермер на опиати

През ключалката
14:30 - 29 Септември 2020
5976
Само в Lupa.bg: Режисьорът на "Сенките на София" стана фермер на опиати

Тексаският животновъд Кевин Буут, който по съвместителство се изявява в документалистиката с филма си „Сенките на София”, се е върнал към фермерството. Чичкото, рекламиран у нас като американски борец срещу "мафиотската държава" и "модела Борисов - Пеевски" си е намерил по-доходоносна работа в отглеждането на татул и други халюциногени на растителна основа.

Буут сам се похвали в социалните мрежи с богата си реколта от Datura stramonium - деветте растения от семейство картофови, които се родеят с татула. Според режисьора те са не само изключително красиви, но и помагат като лекарство за артрит, стомашни неразположения и нарушен метаболизъм. Да не говорим за психогенните им качества, които носят истинско щастие на "потребителя".

Кевин Буут намери по-изгодна ниша от документалистиката

Известно е, че всичките части на татула са силно отровни. В по-големи дози приемането му е дори смъртоносно. Съдържа алкалоиди, които водят до халюцинации, когато дребни количества от татул се сваряват на чай, ядат или пушат. Практиката е взаимствана от американските индианци, които твърдят, че по този начин са получавали видения за бъдещето.

Докато се занимава с растителната дрога, Буут не пропуска да коментира ситуацията в "любимата" си България. "Сладка изненада е известието за новата вълна от протести, които се случват в България точно година след  първата премиера на филма ми. Страхотните хора в тази страна трябва да знаят, че светът е приковал поглед към тях", пише в социалните мрежи Буут между две прекопавания на татула.