Само в Lupa.bg: Роднина на „Наглите” хвана Светия кръст в София

Новини
17:30 - 06 Януари 2020
10209
Само в Lupa.bg: Роднина на „Наглите” хвана Светия кръст в София

22-годишният студент от УНСС Александър Лебешковски, който днес на Богоявление извади Светия кръст от ледените води на езерото в „Дружба” за трета поредна година, е племенник на свирепите братя Радослав и Митко Лебешковски от бандата за отвличания на богаташи „Наглите”.

Александър е с чисто криминално досие за разлика от двамата си чичовци. Младежът помага в бизнеса на татко си Валерий, който е брат на Радослав и Митко Лебешковски. Семейството на Валерий развива бизнес със заложни къщи, стопанисва и заведения в квартал „Дружба”, а през лятото върти под аренда хотели по Южното Черноморие.

Макар да е със завидни финансови възможности, Александър Лебешковски тренира на добра воля деца по плуване. Той от години подпомага финансово и организацията „Деца с онкохематологични заболявания”. След като за трети пореден път спаси Светия кръст на Богоявление, 22-годишния студент от УНСС обяви, че отново ще дари наградата си на сдружението.

Неговите чичовци Радослав и Митко Лебешковски се сдобиха със страховита слава в края на 2009 г. Тогава те бяха арестувани заедно с Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, Павел Петков – Прасето, Любо Гребеца, Данчо Релето и Цветозар Славчев – Цуро за серия от 13 отвличания на богаташи с цел откуп.

Митко Лебешковски отърва затвора като член на бандата за отвличания "Наглите"

Акцията на МВР доби известност като „Наглите”, а братя Лебешковски бяха обвинени, че са участвали в похищението и охраняването на пленените Ангел Бончев и съпругата му Камелия. Според доказателствата по делото, Радослав Лебешковски купил една от къщите, в която „Наглите” държаха в плен жертвите си – тази на ул. „Борова гора” в Бистрица. Митко Лебешковски пък бе посочен от Любо Гребеца като участник в отвличането на Ангел Бончев и на студентът Илиян Цанев.

Радослав Лебешковски бе наел една от "къщите на ужасите", в която "Наглите" държаха в плен жертвите си, но бе осъден само за притежание на незаконно оръжие

В крайна сметка обаче Радослав и Митко Лебешковски отърваха присъди за отвличания, братята бяха осъдени само за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси. В затвора за серия отвличания попаднаха само четирима от „Наглите” – Поли Културиста, Йожи, Данчо Релето и Любо Гребеца. Много от жертвите на най-кръвожадната криминална банда до ден днешен роптаят, че само част от мъчителите им са получили наказание за извършените зверства.