Само в Lupa.bg: С бойкот ЦСКА отложи награждаването на Лудогорец

Разградчани няма да получат титлата си в събота, ще трябва да почакат

Спорт
16:50 - 09 Май 2024
43958
Само в Lupa.bg: С бойкот ЦСКА отложи награждаването на Лудогорец

Лудогорец няма да получи шампионската титла в събота вечер, дори да не загуби от ЦСКА и математически да спечели 13-ти пореден трофей. Ръководството на разградчани не желае да планира празник и награждаване, ако титлата не е на практика спечелена. Такова можеше да има, ако отборът бе победил Крумовград в предишния кръг, но това не се случи.

Шефовете на "орлите" са се разбрали с ръководството на БФС да няма церемония този уикенд, а една от причините е, че от ЦСКА са заявили, че отборът ще бойкотира награждаването и няма да се яви след неговия край, ако това се случи в събота, научи Lupa.bg

На практика Крумовград развали намеренията на Лудогорец, от където се надяваха този кръг да сторят това срещу ЦСКА и евентуално "армейците" да им направят шпалир и да им ръкопляскат, но и това нямало как да се случи.

От "Армията", под натиск от страна на феновете, шефовете клекнали и двете страни се разбрали, че няма да се прави кефа на "орлите", чието желание е да унижат още повече големия си съперник за титлата в последните години.

"Зелените" са в добри отношения с Левски, като на няколко пъти се случи "сините" да правят шпалир на лудогорци, дори на своя стадион "Георги Аспарухов".

Разградчани искаха това да стане на пълен стадион, а не полупразен, както беше в случая с Крумовград, а и в повечето домакински срещи на Лудогорец. Да, ама не!

Миналата година по същия начин нямаше награждаване в последния кръг след края на мача срещу Черно море. Тогава дори имаше възможност да бъдат осигурени два трофея на двата стадиона – във Варна и в София, но в крайна сметка това не се случи.

Ако Лудогорец практически стане шампион в събота, то награждаването вероятно ще се осъществи в следващия домакински мач на тима, който е на 22 май срещу Локомотив Пловдив. Преди това разградчани гостуват на Черно море.