Само в Lupa.bg: Сакото на Бойко струва 2 бона, от „Армани” е

Личности
16:15 - 04 Март 2021
10227
Само в Lupa.bg: Сакото на Бойко струва 2 бона, от „Армани” е

При поредната инспекция с джипката премиерът Бойко Борисов подари сакото си на работник по участък от магистрала „Хемус”. Любопитната новина вчера обиколи новинарските сайтове и стана пореден повод за критики, но и похвали към министър-председателя.

Lupa.bg проучи въпроси и разкри интересни факти. Сакото на Борисов се оказа от прочутата италианска марка „Армани” и струва сериозните 2000 лева. Новият му притежател дори и не подозира, че дрехата не е конфекция, а е шита по поръчка специално за Бойко Борисов поради специфичните му мерки.

Източник от близкото обкръжение на политика издаде още, че допреди няколко години той изцяло се доверявал за облеклото си на модна къща „Агресия”. След трагедията от януари 2016-а, когато нейният собственик Александър Антов беше застрелян с два куршума в главата, министър-председателят спрял да се облича с марката. Възможно е обаче сакото да е по-старо и да е от онзи период. "Агресия" шие костюмите си с платове на "Дзеня" и "Армани", а цените им също не са ниски.

До необичайния подарък за случаен работник на „Хемус” се стигна при третомартенската проверка на Борисов. След като спря джипа, Бойко се разговори с надошлите строители, сред които се открои здравеняк с неговото телосложение.

„Ела тука, ела... Харесахме се с тебе, прическите ни еднакви”, усмихва се премиерът. Бачкаторът Янислав пък се кодоши: „Приличам на Вас. Само костюма трябва да си сменя”.

Борисов използва ситуацията, за да разкаже случка от последните си разходки с джипката: „Вчера един на магистрала „Струма” като ме подхвана... „Направи всички села по Велинградско, само моето - Света Петка, не направи”. Затова утре съм казал на кмета, че ще му дадем 400 000 лева за пътища. Ако и ти имаш нещо да казваш?”, шегува се Бойко с Яни.

Проверката продължава с поредния разговор с работници, в който шегаджия се закача с премиера: „Мязаме си, трябва такова сако да си купя и аз”. „Нямам? Имам ли друго”, се обърна към охраната министър-председателят. И продължи: „Направо ти го свалям и ти го давам. Я го виж”, смая зрителите Борисов и свали марковата дреха за около 2 хиляди лева от гърбината.

Сценката продължава с намятането на дрешката и думите на Бойко: „Халал да ти е”, под завистливия смях на колегите на щастливеца. „Чакай да ти оправим якичката”, подсмихва се височайшият гост и бърка в джоба на бившето вече свое сако, за да си вземе маската, но остави запалката си като втори подарък. Сценката завършва със здраво гушкане и викове „Бой-ко“.

Вижте случката във видеото: