Само в Lupa.bg: Сашо Йовков изхвърча от БНТ заради диплома по археология

Култовият спортен журналист беше донжуан №1 на "Сан Стефано" от Бригита Чолакова, до Мира Добрева

Общество
15:03 - 15 Януари 2020
16663
Само в Lupa.bg: Сашо Йовков изхвърча от БНТ заради диплома по археология

Формалният повод за внезапната раздяла на дългогодишния репортер и пресен шеф на дирекция "Спорт" в БНТ Сашо Йовков с телевизията-майка е "неправилният" образователен ценз на журналиста, научи ексклузивно Lupa.bg. Йовков притежава необходимата диплома за висше образование, за разлика от наскоро уволнения си колега Камен Алипиев - Кедъра, но в графата специалност е записано недопустимото... "археология".

Точно така, волейболният коментатор и легендарен плейбой от "Сан Стефано" 29 по собствени признания е мечтал да бъде новият Хайнрих Шлиман и е завършил историческата специалност преди повече от четири десетилетия. Което според вътрешните правила на телевизията не му позволява да оглавява спортната редакция.

Интересно, но само преди няколко месеца Сашо Йовков кандидатства за генерален директор на БНТ и остана на косъм от поста, като загуби с 2:3 гласа в СЕМ срещу Емил Кошлуков, при това заради вота на бившата си любовница Бетина Жотева. За шеф на канала е достатъчно просто да имаш диплома за магистратура, независимо по какво, докато за началник на редакция условията парадоксално са по-стриктни, научихме от колеги на "Сан Стефано".

Преди да пристане на Жоро Торнев, Мира Добрева с години дели легло с Йовков

Сашо Йовков едва ли има от какво толкова да се оплаква, тъй като напролет става на 65 и му е време за пенсия, шушукат в кулоарите. За последните 5-6 петилетки той не само натрупа известност и солидна финансова обезпеченост в БНТ, но и се облажи с многобройни интимни завоевания. Негова откривателка за телевизията става великата Бригита Чолакова, като още тогава се шушука за нещо по-така между достолепната дама и младока.

По-късно пък самият Сашо започва да го играе меценат и довежда на "Сан Стефано" амбициозното селянче Мира Добрева, с което дели легло 4-5 години, преди да бъде отсвирен в полза на Жоро Торнев.