Само в Lupa.bg: Шок: Нинова обещала министерски пост на Даниел Вълчев

Политика
16:00 - 08 Януари 2021
8094
Само в Lupa.bg: Шок: Нинова обещала министерски пост на Даниел Вълчев

Новогодишният подарък за лидера на БСП Корнелия Нинова, който й поднесе бившият образователен министър Даниел Вълчев в телевизионен ефир с щедра похвала за действията й като основен опонент на Бойко Борисов, си има своята цена. Нинова и Вълчев ще работят заедно за кампанията на левицата за предстоящите парламентарни избори, а източници на Lupa.bg разкриха, че тя му е обещала министерски пост, в случай, че успее да състави правителство, макар и в коалиция, след вота. 

По наша информация договорката между бившия министър в кабинета на Сергей Станишев била той да се заеме с агитацията и политическите послания, като щял да бъде "разпределен" във Варна, чийто ученик е бил навремето. Говори се, че бившият царист можел да оглави и листата с кандидат-депутати в морската столица, но до момента тази информация не е потвърдена пред медията ни.

На 28 декември деканът на Юридическия факултет в Алма матер коментира протестите и бъдещите избори, като заяви, че единствено БСП не се включвала в задкулисни договорки за бъдещите парламентарни съюзи.

"Затова критиките към Корнелия Нинова са толкова силни", коментира той в национален ефир. 

Някогашният представител на Реформаторския блок е започнал завой наляво след няколко срещи с Нинова, като по данни на нашите източници тя е инициирала разговорите. Вълчев не искал официално да се афишира познанството му и плановете му с председателката на левицата, но й гарантирал, че ще се погрижи за кампанията на бесепарите. Самият Вълчев не пожела да отвърне на позвъняванията ни, за да коментира слуха за неговото завръщане в политиката, при това от вратата на "Позитано" 20. 

Междувременно Lupa.bg научи, че журналистът от БНР Петър Волгин също е бил поканен от Нинова да заеме челно място в бъдещите листи, при това в елитния столичен 24-и МИР. Водещият в обществената медия също като Вълчев не пести комплименти по отношение на партийната лидерка и воденото от нея ново ръководство.