Само в Lupa.bg: Сигнал срещу Каракачанов в Спецпрокуратурата

Военният министър може да бъде привикан за извършено престъпление срещу правосъдието

Актуални новини
20:01 - 04 Юли 2019
6091
Само в Lupa.bg: Сигнал срещу Каракачанов в Спецпрокуратурата

Спецпрокуратурата може да повика на разпит министъра на отбраната Красимир Каракачанов заради подаден сигнал срещу него от журналиста Димитър Байрактаров, научи първо Lupa.bg.

В сигнала на журналиста се посочва, че военният министър вероятно е извършил престъпление срещу правосъдието, тъй като твърди в своя искова молба срещу уволнен държавен служител, че с публичните си изяви по медиите му е причинил стрес и нервен срив.

Димитър Байрактаров е подателят на сигнала срещу лидера на ВМРО

Заради своето психическо състояние Каракачанов не би могъл да упражнява служебните си задължения и „загубил доверие в подчинените си”. Предвид тези обстоятелства възниква въпросът как успява да ръководи толкова важно министерство, каквото е военното.

Симптомите, описвани от Каракачанов, в своята искова молба, са присъщи на хора, които са невменяеми, смятат психолози. За да се докаже това, ръководителят на военното ведомство трябва да бъде освидетелстван.

Ако твърденията на Каракачанов са неверни, то тогава се влиза в хипотезата за извършено престъпление срещу правосъдието, за което може да бъде подведен под наказателна отговорност.

Именно за това воеводата ще бъде проверяван от Спецпрокуратурата. Така ще се изясни дали страда от психическо разстройство или просто е послъгал в исковата си молба с надеждата, че ще осъди уволнения държавен служител.