Само в Lupa.bg: Слави Трифонов връща мандата на секундата

У нас
17:30 - 20 Април 2021
22022
Само в Lupa.bg: Слави Трифонов връща мандата на секундата

Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов няма никакво намерение да приеме чрез наместника си в парламента Тошко Йорданов мандата на Румен Радев за съставяне на кабинет, научи Lupa.bg.

Очаква се проектокабинетът на ГЕРБ да бъде гласуван в пленарната зала до края на седмицата, а по наша информация има вероятност това да се случи още в четвъртък и така или на 22-и, или на 23 април държавният глава да връчи втория мандат още тогава. 

Според запознати какво се случва в кв. "Левски-Г", където се помещава телевизионният канал на Дългия, както и 2/3 от парламентарната му група, освен скечове, не се разигравали никакви сценарии за правителство.

Въпреки че Трифонов твърди от месеци, че има най-подготвения екип за всички сектори, конкретни имена не се обсъждали. Нямало разговори и с Демократична България, а само с определени представители на "Изправи се! Мутри вън!, което допълнително сочело, че всъщност новата партия няма никакво намерение да се опита да изпълни мандата от Радев. 

Така страната се доближава все повече до вариант "служебно правителство". Не е изключено обаче, в случай, че третата политическа сила, на която президентът връчи проучвателните книжа за кабинет, да нареди министерски кресла и тогава депутатите от ИТН да гласуват подкрепа за тях, особено ако се съгласят с техните условия - за цялостен ремонт на Изборния кодекс, изборната администрация, намаляване на партийната субсидия и т.н. 

Снимка: Агнес Методиева