Само в Lupa.bg: Софи Маринова щъка с коронавирус из София

Общество
19:11 - 02 Април 2021
9157
Само в Lupa.bg: Софи Маринова щъка с коронавирус из София

Карантинираната заради COVID-19 Софи Маринова прави всичко друго, но не и да си седи вкъщи. Болната от коронавирус ромска перла бе засечена от репортер на Lupa.bg да движи из София. Изпълнителката от лекия жанр не спазва наложената й карантина и джитка из столицата в компанията на приятелка.

Софка гордо шофираше черния си джип Мерцедес GL без да й пука, че трябва да си седи вкъщи. Безотговорното държание на фолкаджийката възмути всички, които я разпознаха в делничния ден. Етрополската легенда не е излязла от апартамента си заради някакви неотложни задачи, а просто се разхождаше и пазаруваше с приятелка, без да се притеснява, че сее заразата.

“Човек, който е болен от заразна болест, както и заразоносител, който откаже или не изпълнява задължителната изолация и/или лечение, ще се наказва с глоба в размер на 5000 лева” – гласи наредбата от закона за здравето.

Именно с 5 бона трябва да бъде глобена Маринова, която като публична личност вместо да дава пример с поведението си, тя нарушава правилата. Самата Софка призна, че не знае къде се е заразила, но се чувства добре.

„15 дни съм под карантина вкъщи, но не е нещо да ми е зле. Такова куче като мен не мре!“ – призна ромката, която би трябвало да не излиза от дома си поне до 10 април.