Само в Lupa.bg: Среднощни доставки на райски газ в София (Снимки)

Търговията с диазотен оксид процъфтява

Новини
14:50 - 09 Септември 2024
2470
Само в Lupa.bg: Среднощни доставки на райски газ в София (Снимки)

Търговията с райски газ процъфтява. Той е забранен за продажба, но в интернет мoжeм дa се нaтъĸнeм на редица caйтoвe, ĸoитo пpeдлaгaт дocтaвĸa до дома нa paйcĸи гaз. Eдин oт тяx пpeдлaгa дocтaвĸa нa paйcĸи гaз в Coфия, Блaгoeвгpaд и Πлoвдив дo 30 минyти, a дpyг caйт - зa 20 минyти. Eдин флaĸoн oт 640 г. се пpoдaвa нa цeнa oт 45 лв., a пo-гoлeмитe paзфacoвĸи (oт 1100 г.) cpeщy 70 лeвa. B зaвeдeниятa eдин бaлoн се пpoдaвa зa 10 лева. Жителите на столичния квартал "Стрелбище" пропищяха от среднощните доставки на безцветния газ, видя Lupa.bg.

Райският газ се използва като наркотик инхалант, тъй като има характерно психоактивно действие. Тези ефекти са били познати още в края на 18-ти век. В днешно време райският газ е изключително достъпен и с него често се злоупотребява.

Диазотен оксид се предлага в много магазини, клубове и заведения под формата на капсули, флакони и бутилки. Газът може да се вдишва директно, но най-често с него се пълнят балони, от които след това се приема. Освен че газът е опасен за здравето, флаконите са сериозен замърсител на околната среда и отпадъкът е често срещана гледка по улиците и в градските паркове.

Райскит газ е доставен, а партите са взети

"Нощна доставка в жк. Стрелбище, ул. Йордан Йовков. Проблем е че, няма как да бъде засичан от великолепните тестове за шофьори. Проблем е че, не събраха гласове да го забранят за свободна немедицинска продажба. #Коментар от член на групата: Складът е на Нишава - клуб Флейм. Баничарките са отпред, даже собственикът си направи незаконен паркинг на мястото на контейнерите за боклука. Нон стоп сноват по нощите както се вижда. Собственици от блока са ми казвали, че в мазетата им е пълно с празни флакони, кметът на района също беше открил гаражна клетка пълна с флакони. Полицията вместо да вземе мерки прави точно обратното - пази разпространителите и създава проблеми на пускащите сигнали. Абе чудо е в Стрелбище. 06.09.24 / 01:41"  - пишат жители на квартала в социалните мрежи.