Само в Lupa.bg: Стрелба и клане в „Кошарите” след игра на комар?

Личности
15:23 - 06 Май 2020
11308
Само в Lupa.bg: Стрелба и клане в „Кошарите” след игра на комар?

Среднощна стрелба в известния софийски ресторант „Кошарите” изправи на нокти над 20 полицаи, отзовали на мястото в кв. „Хладилника” снощи около 20 ч. с позивна „код 25“ - за употреба на оръжие, научи Lupa.bg от очевидец на екшъна.

Според официалната информация до патакламата се стигнало след опит за кражба от трима души, които се промъкнали в ресторанта през задния вход. Охраната и управителят, познат на подземна София като Миро Гангстера, се намесили. Гардът произвел изстрел, за да сплаши мъжете, при което двамата от тях побягнали. Третият обаче бил задържан и предаден на полицията.

Според СДВР дори не било установено категорично дали имало стрелба. Очевидци обаче са чули изстрели и казват, че управителят стрелял да сплаши крадците. Пострадал дори клошар, който се опитал да ги спре.

Неофициално обаче се говори друго – бивш наркоман бил гърмян и после бит с газов пистолет в главата от Миро Гангстера след скандал покрай игра на хазарт. При мелето наемателят на ресторанта пък получил нож в корема, твърдят нашите източници. След екшъна двайсетина годишният екс наркоман е арестуван. В досието си младежът има криминални регистрации за употреба на дрога.

„Ние чухме изстрелите и тогава подадохме сигнал в МВР. Полицаите дойдоха за минути и момчето се оказа издирвано от 5-то РПУ, така че веднага го арестуваха. После пристигна и шефът на СДВР“, разкриха и очевидци, впечатлени от бързата реакция на МВР и пристигането на мястото на шефа на столичната полиция Георги Хаджиев.

Каква е цялата истина, ще разберем след разследването, което вече тече. Засега обаче е сигурно, че собственикът на „Кошарите” Коко Динев не е присъствал на кървавата разпра. След подадения сигнал до МВР за стрелбата служител на хазартния бос му се обадил и той пристигнал на мястото, за да види с очите си какви са ги надробили наемателите му.