Само в Lupa.bg: Тихомълком спряха делото срещу Жана Бергендорф

Обвинението се отказа да иска затвор за нарко-певицата

Новини
15:54 - 07 Май 2019
2860
Само в Lupa.bg: Тихомълком спряха делото срещу Жана Бергендорф

Скандалната певица Жана Бергендорф, известна повече с наркоманските си изцепки, отколкото с музикалната си кариера, се измъкна по терлици от делото за домашно насилие, заведено от бившия й приятел – балетистът Лeaндep Фpaнcиcĸo Янec- Лео. След 2 заседания миналата година процесът трябваше да продължи тази пролет, след като беше върнат за допълнително събиране на доказателства, но това няма да се случи, научи първи Lupa.bg.

Прокуратурата е внесла нов иск срещу Бергендорф като се отказва да й търси наказателна отговорност и налага само административна глоба между 1000 и 5000 лв.  Обвинителите са освободили изпълнителката от риска да прекара известно време в затвора, използвайки вратичка в Наказателния кодекс. Чл. 78а е наричан от юристите „законодателен бонус” за извършителите на леки престъпления. Идеята е всеки неосъждан човек да може да се поправи, ако по невнимание е извършил леко престъпление като транспортно произшествие, обида, клевета, лека телесна повреда и хулиганство.

В случаи на рецидив като на Жана, която беше арестувана още за употреба на наркотици и има висящо дело за необлужени кредити обаче това изключение не би трябвало да важи, научи от юристи Lupa.bg. Този факт обаче изглежда е убягнал на обвинението.

Остава въпросът дали редкозъбата изпълнителка не е бутнала където трябва, за да се отърве невредима, защото законът предвиждаше от 1 до 3 години затвор за побоя над Лео.

 „Последните дгодини бяха многотежки за мен, заради живота ми с Жана. Сега съм на сцената и се чувствам отново жив. Вече съм на 30 години и искам да започна нов живот”, признава танцьорът. Лео бе задържан в Първо РПУ при първия случай, когато стана ясно, че певицата Бергендорф е арестувана през 2016 г.. Тогава лъсна истината, че двамата са употребили марихуана, каквато бе намерена в дома на Жана. Междувременно бе съобщено, че тревата не била на Жана, а на Лео. Истината така и не стана известна. Двамата бяха прибрани в полицейското след скандал помежду им и самият Лео имаше превръзка на крака. Полицията съобщи, че Жана е претърпяла побой, танцьорът пък обвини певицата, че го е контузила.