Само в Lupa.bg: Топ милионер умря от Covid-19 в Швейцария

Личности
13:30 - 22 Март 2021
20059
Само в Lupa.bg: Топ милионер умря от Covid-19 в Швейцария

Един от най-богатите българи почина от коронавирус в болница в Швейцария. Лошата новина съобщи пред Lupa.bg близък до бизнесмена, чието име няма да разкрием по етични съображения, тъй като семейството на основателя на голяма финансово-икономическа група е решило засега да не оповестява трагедията поради проблеми със завещанието му.

Засега е ясно, че заможният бизнесмен бил ковид скептик и не вярвал, че китайската гадост е толкова опасна, колкото е в действителност. Преди около две седмици баровецът се тръшнал с обичайните за Covid-19 симптоми - главоболие, висока температура, мускулни болки. Въпреки това предприемачът не взел никакви мерки.

Преди няколко дни обаче положението му се влошило драстично. Изплашените близки и съдружници на бизнесмена реагирали веднага  - пациентът бил отведен за лечение в елитна клиника в Швейцария с частния му самолет. За съжаление, обаче, дори светилата на медицината в алпийската държава не успели да го спасят и българинът издъхнал.

Черната вест така и не била споделена извън тесния кръг на семейството и най-близките бизнес партньори. Чака се официално потвърждение, защото слухът за ужаса вече започва да плъзва в средите на едрия капитал, обясни източникът на Lupa.bg.