Само в Lupa.bg: Убиецът от Сотиря се крие в болницата

Общество
13:21 - 03 Септември 2019
6072
Само в Lupa.bg: Убиецът от Сотиря се крие в болницата

Жестокият убиец от село Сотиря, който погуби 7-годишната Кристин след изнасилване, все още се крие в болницата на Сливен в опит да забави старта на процеса по зверството, научи Lupa.bg. Мартин Трифонов се оплаквал от болки в сърцето, въпреки че е приет в лечебното заведение заради огнестрелните рани, които получи при задържането. 

Мартин Трифонов е вече с 3 обвинения -  убийство, блудство и изнасилване, съобщиха за Lupa.bg от прокуратурата в Сливен. Срещу него има достатъчно сериозни доказателства, категорични пред медията ни са прокурорите, които само чакат делото да започне и да искат възможно най-тежката присъда. 

"Вчера (понеделник) трябваше да напусне болницата, но все още до нас не е достигнала информация това се е случило. Веднага, след като бъде изписан, Мартин Трифонов ще бъде преместен в ареста на затвора, имаме достатъчно доказателства срещу него и сме готови да вкараме делото в съда", каза за lupa.bg прокурор Ваня Терзиева.

Според наши източници близките на загиналото дете ще искат смърт за изверга. Роднините на Кристин са категорични, че законът трябва да се промени и хората, които убиват деца, трябва да бъдат наказани по най-жесток начин. Очаква се те да направят петиция във фейсбук, в която да настояват за промени на законите.

"Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не го оправдава", категорични са прокурорите.

"Причината за смъртта на Кристин е тежка черепно-мозъчна травма с излив на мозъчно вещество, несъвместимо с живота", посочи държавното обвинение.

Мартин Трифонов признал първо вината си на назначения му служебен адвокат. Той осъзнавал какво е направил и твърдял, че съжалявал за стореното. Изтъкнал, че първо пил ракия, после бира.

Всичко, което заподозреният разказал, тепърва ще бъде проверено. За целта ще бъде проведен следствен експеримент на мястото на престъплението.