Само в Lupa.bg: Убитият лихвар Паруш набъркан и в ало-измами

Разстреляният циганин започнал да дава заеми заедно с известния наркодилър Виктор Боцев – Джуката

Новини
20:40 - 04 Юли 2024
22542
Само в Lupa.bg: Убитият лихвар Паруш набъркан и в ало-измами

Убитият Паруш Парушев - Паро Боксьора, надминава далеч престъпната си дейност само с побои и грабежи, както бе съобщено от МВР днес. Lupa.bg получи оперативна информация, че престъпника от ромски произход е събирал и парите от ало измамите в Плевенско. Паруш бил и много близък с наркодилъра Виктор Боцев – Джуката, станал известен преди години с тандема си с Габриел Жабата. 

Агресивният циганин Паро се върти постоянно и в обкръжението на синовете на ромския барон Христо Върбанов, основна сила в Мешерето, известен в престъпните среди като Ицо Папата, научи още Lupa.bg.

Ицо Папата стоял зад гърба на разстреляния днес циганин Паруш Парушев

Оказва се, че именно Паруш Парушев убеждава Виктор Боцев-Джуката, че освен в дрогата, и в лихварството има сериозни пари. Двамата стават ортацив разработването на няколко заложни къщи и лихварски пунктове, където отпускат суми срещу убийствени лихви, понякога надминаващи и 100%. Още през далечната 2018 г. срещу тях започват оперативни разработки, които според слуховете в подземния свят двамата успяват да тушират с пари. 

Медията ни разбра още, че Паро Боксьора събирал парите и от всички ако измами в Плевенско - един от най-силните райони за това престъпление. Познати на Паруш твърдят, че той бил крайно безкомпромисен при събирането на дълговете и прибягвал до сериозно насилие. Някои дори намекват, че в миналото имало изчезнали хора, които претендирали, че са измамени от него. 

В последно време Паро Боксьора като че ли се кротнал и искал да живее по-спокойно. Днешният куршум обаче сложил край на тези негови амбиции, обясняват източниците на Lupa.bg.

Паро Боксьора като боксов съдия преди години

Според информацията на МВР, Паро Боксьора е отишъл с намeрението за саморазправа. В спора обаче възниква сбиване, като в свадата е изваден пистолет и Паро е застрелян в слабините и гърдите. Един от неговите служители е уцелен в крака и е откаран в "Пирогов". Паруш Парушев умира на място на 48-годишна възраст.