Само в Lupa.bg: Умря първият мъж на Лили Иванова

Топ
21:48 - 11 Януари 2022
67374
Само в Lupa.bg: Умря първият мъж на Лили Иванова

Първият съпруг на Лили Иванова - д-р Георги Павлов, за когото тя от десетилетия не е говорила публично, е починал в началото на декември, научи първо Lupa.bg. 85-годишният мъж е издъхнал след усложнения от коронавирус.

Д-р Павлов, който живее в Перник заедно с втората си съпруга, бивша медицинска сестра, се заразил при третата вълна на вируса. Заразата докарала жена му, също пенсионерка. Тя успяла да пребори коронавируса, въпреки че имала усложнения, но състоянието на д-р Георги Павлов внезапно се влошило. Той бил приет в болница заедно с половинката си. Само 6 дни по-късно медика починал. Жена му успяла да оцелее, но е срината след неочакваната загуба. Въпреки че и двамата са бивши медицински работници, изненадващото е, че не са били ваксинирани.

Лили и д-р Георги Павлов живеят заедно едва 2 години

Пенсионираният лекар е бил погребан в тесен семеен кръг в Перник преди празниците. Лили Иванова дори не е била уведомена, че той е починал. Певицата не поддържа никакви отношения с него още от средата на 60-те години на миналия век, когато щурмува естрадните върхове.

Двамата се запознават в края на 50-те години в болницата в Кубрат, където бъдещата изпълнителка работи като медицинска сестра. Д-р Георги Павлов пък е разпределен там като студент, току-що завършил медицина. Лили се залюбва с младия лекар и заминава с него в родния му град Перник. Бракът им издържа обаче едва 2 години, а певицата в биографичната си книга описва съвместния им живот като "ад". Причината била свекърва й, която я тормозила и непрекъснато й подмятала, че не е достойна за сина й.