Само в Lupa.bg: Външна фирма отсява кадрите в Нова

Актуални новини
11:40 - 22 Януари 2021
8449
Само в Lupa.bg: Външна фирма отсява кадрите в Нова

Служителите на Нова телевизия продължават да са в пълно неведение какво се случва в медията и какви точно са плановете на новите собственици. По тази причина всички били на тръни и никой не знаел дали ще остане на работа или ще бъде освободен.

Lupa.bg научи, че купувачът „Юнайтед медия” вече е наел външна фирма за подбор на кадри, която

проучва персонално всички журналисти, продуценти, служители в администрацията. На база на техния анализ щяло да стане ясно кой си тръгва и кой остава да работи в телевизията.

До хората в самата Нова телевизия обаче не достигала никаква информация. Все още не е ясно и кой ще заеме мястото на бившия изпълнителен директор Ива Стоянова, която миналата седмица обяви, че се оттегля от медията заедно с предишните собственици братя Домусчиеви.

Служители в телевизията довериха пред Lupa.bg, че вчера в сградата им е пристигнал Спас Русев. Вероятността той лично да оглави медията обаче не изглежда особена голяма.

Загадка са и действията на прокуратурата, която образува досъдебно производство за строежа на новата сграда на "Нова телевизия" в район "Искър" в столицата.

Това е вторият трус за медията в рамките на по-малко от година. През април 2020 г. Нова тв премина през сериозни съкращения на всички нива – и в администрацията, и сред журналистите. За голяма част от хората съкращенията тогава бяха неочаквани. Сега най-вероятно ще има нова подмяна на кадрите. 

Интересното е, че подобни процеси на трансформация текат и в конкурентната Би Ти Ви. След като директорът на новините там Венелин Петков беше заменен с Антон Хекимян, от телевизията си тръгна и дясната му ръка Гена Трайкова. Както в Нова тв, така и в Би Ти Ви царяло пълно информационното затъмнение какво предстои. За зрителите обаче промяната в курса е видна - Би Ти Ви вече далеч не е толкова остра, колко беше през лятото.