Само в Lupa.bg: Велико Желев бръмчи с 6 Майбаха

Пътищарят шокира София с луксозните си лимузини

Икономика
19:15 - 07 Април 2023
86979
Само в Lupa.bg: Велико Желев бръмчи с 6 Майбаха

Пътно-строителен бос №1 в България Велико Желев накара и нагледалите се на всичко софиянци да опулят очи, като се появи в центъра на града с кортеж от половин дузина турбобаровски лимузини "Майбах". Собственикът на „Хидрострой“ и цяло съзвездие от строителни фирми се появи във фирмения офис с цели 6 автомобила от марката за милионери, видя Lupa.bg.

На 24 февруари скандалният бизнесмен беше унизително измъкнат с белезници на ръцете посред нощите от цял отряд полицаи от бляскавия си офис на жълтите павета в София след кокошкарска жалба за побой и изнудване, подадена от бившия служител в една от фирмите му „Водстрой“ Благой Андонов.

Мащабната акция срещу бизнесмена засегна и морския му палат в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“ край Варна. Полиция заварди имението на Желев, оценявано на близо 10 милиона лева. Наскоро маститият пътищар вдигна частен кей за яхтите си, като засега не е много ясно дали всичко около частния док е законно. Дори видната левичарка Татяна Дончева е останала впечатлена от двореца, където снимала реклама за своето "Движение 21", призна наскоро самата тя.

Бизнесменът след ареста с адвоката си Менко Менков

Вичо Желев, както го наричат приятелите му, развива и бизнес за стотици милиони левове, свързан с железопътни ремонти и изграждане на релсови пътища. В София баровецът най-често може да бъде засечен да се вози в два поръчкови майбаха с двойки в регистрационните номера, а охранителите му се придвижват в блиндирани джипове „Мецедес“ G класа. Сега обаче явно е вдигнал нивото и е преминал изцяло на по-луксозната марка.

Клюката дори твърди, че самият Бойко Борисов по време на третия си кабинет лично наредил да бъдат окастрени част от държавните поръчки на Желев, тъй като се подразнил от вулгарната демонстрацията на благосъстояние с майбасите.