Само в Lupa.bg: Весо Брадата плащал на протестъри с парите на Черепа

Личности
15:10 - 02 Септември 2020
22000
Само в Lupa.bg: Весо Брадата плащал на протестъри с парите на Черепа

Ресторантьорът Веселин Денков, по-известен като Весо Брадата, плаща на професионални протестъри, които да бутат кабинета на Бойко Борисов, научи ексклузивно Lupa.bg от свои хора в МВР. По оперативни данни собственикът на култовите ресторанти „Воденицата” и „Лебеда” разкешвал на вандали, които да ескалират народното недоволство.

Весо Брадата обаче, пословичен със своята пестеливост, не давал свои пари за свалянето на кабинета. Пачките идвали от бизнесмена в изгнание Васил Божков, познат със страховития прякор Черепа. Мълвата носи, че хазартният бос давал сериозни суми на определени групировки, които да пласират свои хора сред протестиращите, за да може народният гняв да се изроди до улично меле, гарнирано с кръв, строшени глави и много арестувани. Посредник между Васил Божков и Веселин Денков е Георги Божилов - Тениса, който бе арестуван в събота.

Нашият източник обясни, че парите били разпределяни само между „уличните бойци” на Васил Божков, докарани на площада от Весо Брадата. 

Малко по-рано днес дойде новината, че ресторантьорът е бил закопчан заедно с актуалното си гадже Ивайла Бакалова на КГПП Калотина при влизане от Сърбия. Двамата се прибирали след поредната ваканция в Италия. Миската, която роди дете на Румен Гайтански - Вълка, е интимната приятелка на Весо Брадата вече няколко години. Ивайла дълго време живееше в апартамента на Брадата в Дубай, където секс бомбата се опитвала да завърти свой бизнес, но без особен успех.

Според непотвърдена информация Веселин Денков е окован като лидер на организирана престъпна група за рекет и изнудване. Не е тайна, че Весо Брадата е разследван за рекет, изнудване, лихварство. Смята се, че той е тарторът на Иво Пифа и Атанас Мечев - Наско Гаргата, които в края на миналата седмица също бяха арестувани по разследване за лихварство. Други арестувани от тази банда са Мишо Самбиста и Георги Бранков, който е шеф на боен клуб в Банкя.