Само в Lupa.bg: Вирусът уби бащата на борческата легенда Юри Галев

Общество
17:46 - 07 Януари 2022
20485
Само в Lupa.bg: Вирусът уби бащата на борческата легенда Юри Галев

Коронавирусът унищожи и последната отломка от някогашната империя край Самоков и Боровец, създадена от бореца Юри Галев. Преди ден китайската зараза отнесе в гроба таткото на култовия силовак - Бай Славчо, който имаше нещастието да надживее и двамата си синове. 82-годишният мъж си отиде тихо, останал самичък на света, след като в последните няколко години погреба още жена си и брат си, научи Lupa.bg.

Черна прокоба тегне над фамилията от деня, в който местният дерибей беше застрелян в колата си. Галев бе екзекутиран на пътя между Боровец и неговото село Бели Искър през 2010 година. Покушението вероятно е извършено от групата на „Килърите“, оглавявана от Пешо Сумиста.

Юри Галев бе единственият, който навремето се опълчи срещу ВИС-2 и действаше напълно самостоятелно без силна групировка зад гърба си. Въпреки това той успя да си извоюва огромно влияние в бизнеса край зимния ни курорт в Рила. Освен с туризъм Галев се занимаваше и с дърводобив. Убийството му отключва серия от нещастия във фамилията. Всичките му фирми фалират. Магазините и ресторантите му са обявени от общината за незаконни и са срутени. На 6 декември преди петилетка умира и най-приближеният до Юри човек - неговият брат Александър Галев. Сашо си отиде от рак на стомаха, а до последния си ден стопанисваше хижа „Мусала“.

След като семейството изпраща и двамата братя под земята, всички проекти замират. Сега за планинската постройка се грижи синът Юри Юриев-младши и съпругата на убития бизнесмен Елизабет.

Приживе Юри Галев въртеше куп фирми и футболния клуб "Рилски спортист". Бизнесът му бе „Агенция“ ООД, която имаше предмет на дейност търговия на дребно, и "Аполон 63", която се занимава с туристическа дейност. Участваше и в още три фирми за търговия. Босът бе погребан в бял ковчег

Погребението на Юри Галев - спомен за 90-те