Само в Lupa.bg: Включени GSM-и привлекли мълнията, убила 3-ма сирийци в центъра на София

Младиге мъже намират смъртта си в градинката пред църквата "Свети Никола" на ул. "Пиротска" 76, скрили се под дърво

Топ
19:47 - 27 Септември 2022
10352
Само в Lupa.bg: Включени GSM-и привлекли мълнията, убила 3-ма сирийци в центъра на София

Разговори и снимки на бурята по включени мобилни телефони са привлекли мълнията и са причинили смъртта на тримата млади мъже в центъра на София, научи само Lupa.bg от пристигнали на място хора от екипа на "Бърза помощ".

Както сайта ни пръв съобщи, тази вечер около 18,15 часа гръмотевица от разразиралата се есенна буря уби на място трима млади мъже на ул. "Пиротска" в сърцето на града. Четвъртият е ранен и е откаран в тежко състояние в "Пирогов". Все още не е ясно дали ще оцелее. Лекари се борят за живота му.

Според източник на Lupa.bg, и тримата загинали са сирийски граждани. Годините и на четиримата са между 20 и 30, съвсем млади мъже. Все още се идентифицират кои са, уточни говорителят на "Спешна помощ" Катя Сунгарска. Най-вероятно те са пребивавали законно в страната. Според източник на Lupa.bg, самоличността на единия от тях е вече ясна - той е работил като фризьор в малко студио в близост до мястото на инцидента.

Мълнията е паднала на улица "Пиротска" 76 в градинката до църквата "Свети Никола". Към мястото са насочени три линейки, който са пристигнали там за 9 минути, но за съжаение екипа само констатирал смъртта на тримата младежи.

На близо е имало изгорели мобилни телефони. Смята се, че младите сирийци не са имали информация, че по време на буря задължително е трябвало да изключат апаратите си и да ги приберат. Вместо това, те най-вероятно са правили снимки и видеа на поройния дъжд, а един от младите хора е разговарял по смартфона си - до това заключение се стига, тъй като телефона му е бил в ръката му.

Според свидетели на кошмарната гледка, сирийците са потърсили убежище от пороя под дърво до църквата и са снимали гръмотевиците. Азбучно правило е, че при буря не бива да се стои под дърво. "Ако се бяха скрили в църквата, сега щяха да са живи и здрави", коментираха в квартала. По това време в църквата е имало вечерна служба и тя е била отворена за посетители.

Църквата "Свети Никола", пред която са намерили смъртта младите сирийци