Само в Lupa.bg: Водещ на новини пробва певческия си талант в „Гласът на България“

Иван Върбанов е сред одобрените кандидати за „кастингите на тъмно“ в новия сезон на шоуто

Нещо за четене
18:00 - 25 Август 2023
8045
Само в Lupa.bg: Водещ на новини пробва певческия си талант в „Гласът на България“

  Водещият на новините по вече закритите телевизии „Европа“, „Канал 3“ и варненската „МСАТ“ - Иван Върбанов, е сред одобрените кандидати за „кастингите на тъмно“ в новия сезон на „Гласът на България“, разбра Lupa.bg от кухнята на музикалното риалити.

Освен бивш телевизионен кадър, Иван се изявява и като оперен певец, журналист и PR. Професионалният му път включва множество ръководни постове, сред които PR мениджър на българското национално радио и главен секретар на Съюза на българските журналисти, където работи до 2019 г. Бил е и член на обществено-експертния съвет по култура към Столична община, припомня Lupa.bg.

Тазгодишното жури в "Гласът"

Върбанов, чийто сценичен псевдоним е Johnny Bulgaro, започва певческата си кариера през 1996 г. като артист-солист на Държавния музикален театър „Стефан Македонски“. След специализация в Европейския оперен център и концерти с Филхармонията на Манчестър, под диригенството на Кент Нагано, гастролира на сцените на редица оперни театри по света, а от 2000 до 2006 г. е солист на Националната опера и балет. Журналистическата си практика започва още като студент в „Ефир 2“, а след дипломирането си отива в „Канал 3” като репортер и водещ на новини.

По-късно е поканен да се присъедини към екипа на новинарската национална медия „ТВ ЕВРОПА” и става водещ и редактор на късните новинарски емисии. За година е водещ и на новините на „МСАТ”. Дали късметът ще му се усмихне тази есен и от сцената на „Гласът на България“ – предстои да разберем. Рейтинговото шоу започва на 10 септември по Би Ти Ви.