Само в Lupa.bg: Волт заряза Мая заради партията на Кирил Петков

Политика
11:30 - 16 Септември 2021
9410
Само в Lupa.bg: Волт заряза Мая заради партията на Кирил Петков

Европейска партия Волт, която на 29 май изрита Настимир Ананиев и сложи борд от двама съпредседатели – Венцислава Любенова и Симеон Трулев, отива на предсрочни избори като коалиционен партньор на Кирил Петков и Асен Василев.

Пред Lupa.bg източник от маргиналната политическа сила обясни, че това е била причината Волт да оттегли подкрепата си за Мая Манолова и „Изправи се, БГ! Ние идваме”, където беше коалиционен партньор като част от гражданската мрежа.

„Направихме анализ на взаимоотношенията в коалицията и заявките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има много разминавания и голяма част от хората, с които стартирахме този проект вече ги няма.

Текущите участници и ръководство на коалицията са се капсулирали в един затворен кръг и забравят очакванията на протестиращите, които ни събраха”, аргументира отлюспването от Мая съпредседателят на Волт Венцислава Любенова.

„Нашите членове и симпатизанти очакваха редовно правителство и по адекватно поведение в Народното събрание на коалицията, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното - всеки дърпа в своята посока. Има хора от "Изправи се! Ние идваме!", с които бихме продължили да работим, но не и в този формат”, подчерта другият партиен шеф - Симеон Трулев.

Информаторът на Lupa.bg твърди още, че при ударно влизане на тандема Петков-Василев в следващото правителство, бившият депутат от Движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева и детрониран лидер на Волт Настимир Ананиев ще се опита да изпълни мечтата си и да стане министър на транспорта.