Само в Lupa.bg: Яка агитация за "истинския престъпник" Николай Цонев във военните поделения

Бившият министър, останал в историята със скандалния си арест, води листата на Ахмед Доган в Пловдив

Политика
18:00 - 01 Октомври 2024
3336
Само в Lupa.bg: Яка агитация за "истинския престъпник" Николай Цонев във военните поделения

Николай Цонев, който беше наречен от екс зам.-градския прокурор Роман Василев “абсолютен престъпник” заради далаверите в Министерството на отбраната, наскоро изгря като мандатоносител на Ахмед Доган за предстоящите избори. За награда бившият военен министър получи водаческо място в листата на Сокола в Пловдив.

Според сигурни източници за избирането на Николай вече се води ожесточена кампания, при това във военните поделения, където тя по принцип е забранена. Верни на бившия си шеф служители на МО обикалят 24-та вертолетна авиобаза, 
Авиобаза „Граф Игнатиево“, Мало Конаре и останалите многобройни формирования в Пловдивско, за да убеждават униформените да гласуват за Цонев.

Основеният им аргумент бил, че именно по времето на неговия престой начело на Министерството на отбраната заплатите на военните са повишавани най-често, твърдят очевидци.

Бившият министър е особено близък с Камелия Нейкова

Как се стигна до възхода на Цонев остава загадка, но според злите езици в основата на сближаването му с Доган стои Камелия Нейкова от ЦИК. Тя от години е опасно близка с Никито и покрай него намаза зам.-министерски пост в МО и зам.-председателски пост в партията му “Нова алтернатива”.

СБОР е новото име на партията "Нова Алтернатива", която беше основана от бившия министър на отбраната в тройната коалиция (БСП, ДПС, НДСВ с премиер Сергей Станишев). Тогава той стана министър от квотата на царската формация. По време на първото служебно правителство на Стефан Янев Цонев беше назначен за председател на борда на директорите "ВИК холдинга" към регионалното министерство. В ръководството на партията до 2022 г. бяха още председателката на ЦИК Камелия Нейкова, която беше назначена на поста от квотата на ИТН и строителният предприемач Александър Ваклин.