Само в Lupa.bg: Явор Нотев отказа да защити Волен

Новини
12:17 - 15 Април 2020
3352
Само в Lupa.bg: Явор Нотев отказа да защити Волен

"Не мога да коментирам факта, че Волен Сидеров е обявен за национално издирване". Това каза преди минути пред Lupa.bg юристът Явор Нотев, който преди време бранеше лидера на "Атака" в съда. 

Нотев видимо нямаше желание да коментира ситуацията, като се измъкна с довода, че не бил запознат с детайлите по делото. На въпрос дали трябва да бъде обявен за издирване, Явор Нотев отвърна скромно: "не знам, не мога да ви отговоря на този въпрос". 

Припомняме, че по-рано днес от прокуратурата излезе следното съобщение: 

"Във връзка с високия медиен интерес Софийската районна прокуратура информира, че Волен Сидеров (написан в съобщението с инициалите В.С., бел.ред.), общински съветник в СОС, е обявен за общодържавно издирване.

Лицето, след редовно призоваване, в качеството му на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане. Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване".

Лидерът на „Атака“  е на свобода под гаранция от 50 000 лева, след като от трибуната на партийната кабеларка „Алфа“ призова хората да празнуват Великден както подобава, без да се съобразяват с изискванията на Оперативния щаб относно карантината. Сидеров призова да газим разпоредбите с думите „Бог е над Мутафчийски“.