Само в Lupa.bg: Явор Захариев може и да не оживее

Състоянието на рокаджията от група "Gravity Co" остава критично, приел е свръхдоза наркотици

Култура
23:06 - 03 Април 2019
8312
Само в Lupa.bg: Явор Захариев може и да не оживее

Съществува реална опасност за живота на вокалиста на популярната рок група „Gravity Co" Явор Захариев, признаха лекари от „Пирогов” пред репортер на Lupa.bg късно вечерта в сряда.

Докторите продължават да се борят, за да върнат към живот певеца, като шансовете му да оцелее се изчисляват на неособено високите 30%. „Следващите 24 часа са критични. Правим всичко възможно, дано да оцелее. Истината е, че пораженията върху организма му са сериозни, приел е огромно количество психотропни вещества. Не можем и да получим информация каква точно дрога е приел, тъй като пациентът е в безсъзнание”, призна медик от спешния център пред Lupa.bg.

Както сайтът ни пръв съобщи по-рано в сряда привечер, талантливият музикант е бил открит целият в кръв на тавана на дома си в столичния кв. „Лозенец". Намерили са го негови близки около 12,30 часа в безпомощно състояние. Те незабавно са викнали полиция и линейка, тъй като първоначално са смятали, че той е бил бит – толкова зловеща била картината на кървящия отвсякъде талант.

Роднините на 39-годишния рокаджия са настоявали пред полицаите, че Явор Захариев по всяка вероятност е бил нападнат и пребит от неизвестни в апартамента си. Според МВР обаче това няма как да е вярно, тъй като не са открити никакви поражения върху жилището. Ченгетата са категорични, че в дома на певеца не е влизано със взлом. Той наистина има наранявания по тялото, но най-вероятно те са получени при падания върху предмети, предвид свръхдозата наркотици, която е приел.

За момента се смята, че Явор Захариев сам се е докарал до това състояние с дрога и е довел организма си до пълно изтощение. Рокаджията от години има сериозни проблеми с наркотиците. Както вече писахме, че от вторник на обяд той не е напускал апартамента си, където се е друсал с изключително опасните метаамфетамини и кристали.