Само в Lupa.bg: Юлиан Вергов на разпит в понеделник за побоя

Актьорът е поискал показанията му да бъдат засекретени, Евтим Милошев също с призовка

Новини
17:34 - 08 Декември 2022 (обновена)
33979
Само в Lupa.bg: Юлиан Вергов на разпит в понеделник за побоя

Юлиян Вергов ще бъде разпитан в понеделник от 10 часа за побоя, който неговата колежка Диана Димитрова твърди, че й е нанесъл преди повече от 5 години на снимачната площадка на сериала „Откраднат живот“. Това разри пред Lupa.bg източник от Софийската районна прокуратура.

Вергов е призован да даде показания и е потвърдил, че няма възможност да се яви преди понеделник, защото не бил в София. След обявлението на Диана Димитрова преди 10 дни, че е била жертва не жесток побой, прокуратурата се самосезира и образува разследване.

Както първи писахме, Димитрова още миналата седмица е дала подробни показания. Актрисата от сериалите "Откраднат живот" и "Лъжите в нас" е била придружавана от адвоката си Антон Станков. Димитрова е разкрила името на човека, която я е инквизирал - Юлиан Вергов, а освен това е посочила дълъг списък от свидетели, които също ще бъдат разпитани в указаните от закона срокове.

Диана Димитрова все още не е назовала ясно името на насилника си, но даде да се разбере, че визира именно Юлиан Вергов

Lupa.bg научи, че Юлиян Вергов бил призован за разпит не чрез призока, а по мобилния телефон. Актьорът се е съгласил да бъде разпитан в присъствието на адвокат и изрично е настоял показанията му да останат засекретени и да не изтекат в медиите. Той ще се яви с юрист. Според слуховете, Вергов е ангажирал кантората на прочутата адвокатка Даниела Доковска, която неотдавна отбеляза 70-годишнината си и е приемана за знаме на либералната общност у нас. Как тя се е съгласила да поеме защитата на обвинен в тежко насилие над жена, при положение, че е сред иконите на феминизма у нас, остава загадка. 

В понеделник ще бъде разпитан и продуцентът на „Откраднат живот“ Евтим Милошев, научи Lupa.bg. Неофициално се твърди, че Диана Димитрова е обявила в прокуратурата, че Милошев й е оказал натиск непосредствено след побоя и тогава убедил актрисата да не дава гласност на случая, внушавайки й, че ще загуби бъдещи роли в телевизионни продукции. За това Димитрова намекна и в интервюто си в предаването "120 минути" тази неделя. Тя заяви, че веднага след нанесения й побой е потърсила съдействието на "друго лице", което обаче успяло да я манипулира и да я убеди да не съди насилника. "Каза ми: "Какво си мислиш, че ще постигнеш?", разкри Димитрова. Тя не назова поименно и продуцента на сериала Евтим Милошев, но визира именно него, твърдят пред Lupa.bg хора от продукцията, които са наясно със случая.

Продуцентът на "Откраднат живот" Евтим Милошев е "другото лице", което посъветвало Диана Димитрова да не търси правата си в съда след побоя на снимачната площадка, нанесен й от Юлиан Вергов. Милошев също ще бъде разпитан от прокуратурата