Само в Lupa.bg: Зам.-директорът на Народния изгоря като Коко Каменаров

Общество
14:00 - 13 Май 2019
6623
Само в Lupa.bg: Зам.-директорът на Народния изгоря като Коко Каменаров

Актьорът Цветан Николов, който миналото лято катастрофира пиян като кирка и се отърва на косъм от смъртта, „изгоря” като директора на БНТ Константин Каменаров и бе уволнен от поста си зам.-шеф на Народния театър, научи ексклузивно Lupa.bg. Съвсем наскоро Николов е бил осъден условно на 1 година, след като е поискал споразумение с прокуратурата и е признал вината си, твърдят нашите източници. Актьорът е и с отнета книжка за срок от една година и му е наложен 3-годишен изпитателен срок.

В съда Цветан Николов е изразил съжаление от случилото се и се заклел никога повече да не сяда зад волана след алкохолна почерпка. Заради чистото съдебно минало и заради разкаянието и волята да си взема поука, съдът е постановил условна присъда за Цветан Николов. Заради присъдата обаче той не може повече да заема поста заместник-директор на Народния театър по художествени и административни въпроси. Затова и шефът на Народния Мариус Донкин се е разделил днес с Николов, научи Lupa.bg.

Цветан Николов е познат и от малкия екран като водещ на предаването на Спортния тотализатор по БНТ „Втори тото шанс”, откъдето дойдоха и прякорите му Цецо Шанса и Цецо Тотото.

Веднага след катастрофата пред август м.г. Мариус Донкин обяви, че пожелава бързо възстановяване на актьора, но в същото време не може да допусне да се уронва престижът на културната институция.

В края на август 33-годишният тв водещ помете с колата си два стълба на столичния мост „Чавдар” в ранни зори, шофирайки с 2,58 промила в кръвта при допустимите от закона до 0,5 промила. Неофициално се твърдеше, че в кръвта му е открито и немалко количество кокаин. Още тогава Цецо Шанса се сдоби с обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

Колата на актьора беше смазана, а той оцеля по чудо, но имаше множество счупвания. За щастие нямаше други пострадали, тъй като по това време на денонощието трафикът обикновено е доста слаб. Близо месец тв водещият беше в болница, където му бяха направени животоспасяващи операции, а след това повече от месец ходи и на рехабилитация.

Два месеца след катастрофата Цветан Николов се върна на малкия екран като водещ на тотото, а малко след това пак започна работа и в Народния. В театъра обаче той е на трудов договор и затова малко след произнасяне на присъдата е освободен от Донкин. Отношенията му със Спортния тотализатор и с БНТ са само по граждански договор, затова не е задължително да бъде махнат и оттам, обясниха юристи пред Lupa.bg. Цецо получи втори шанс само в БНТ, откъдето заради същия казус подаде оставка генералният директор Константин Каменаров. В края на април журналистът получи условна присада от година и три месеца за шофиране в нетрезво състояние и затова бе принуден да подаде оставка поради несъвместимост със заемания висок пост.