Само в Lupa.bg: Зам.-кмет в „Слатина“ изнудван да освободи поста

Личности
12:40 - 13 Юли 2021
11975
Само в Lupa.bg: Зам.-кмет в „Слатина“ изнудван да освободи поста

Община „Слатина“ вдигна ръце от кмета Георги Илиев, разкри пред Lupa.bg гневен служител на софийския район. Парадоксът е, че след като преди близо 5 месеца управникът натири своя заместник Христо Христов, който е ром, сега е назначил на негово място… дъщеря му Цвети Христова, която, обаче, също станала неудобна и сега е изнудвана да сдаде поста.

„Не излезе официален мотив защо бе освободен Христо Христов, който, според сайта на общината все още е зам.-кмет. Просто Жоро Илиев го извика и му каза, че трябва да си ходи. Доколкото се знае, обаче, зад изхвърлянето стои гербаджийският заместник-кмет инж. Тошко Николов, който има два мандата зад гърба си.

Подигравка с вота на българите е да станеш кмет от „Да, България“ и да оставиш гербаджия за свой заместник, както направи Георги Илиев, коментира източникът на Lupa.bg.

По думите му Христо Христов бил читав зам.-кмет, висшист, но влязъл в конфликт със Тошко Николов от ГЕРБ заради порочни обществени поръчки, с което си подлял вода и бил принуден да напусне поста, обясни информаторът на Lupa.bg.

Другият абсурд е, че сега и Цвети Христова станала неудобна за върхушката в „Слатина“. В момента зам.-кметът е в платен годишен отпуск, когато се върне на работа ще подаде заявление за напускане на поста, защото е изнудвана заради получено преди години общинско жилище.

„На Цвети Христова, която е назначена с академична справка, не с диплома, което не е нарушение на закона, й поставили ултиматум – да избира жилището или работата. Тя, естествено, избрала да запази дома си, затова ще си тръгне и ще остави свободен поста за назначение на някой „наш човек“, прогнозира възмутеният служител на общ. „Слатина“.

На челната снимка: Жоро Илиев, от когото пропищя „Слатина“