Само в Lupa.bg: Защо Милена намрази гейовете?

София прайд съди рокаджийката за дискриминация и отявлена хомофобия, колеги и рокери я бранят

Актуални новини
09:33 - 13 Септември 2023
22087
Само в Lupa.bg: Защо Милена намрази гейовете?

Върховният административен съд разглежда днес (сряда) окончателно делото на ЛГБТ активисти срещу певицата Милена Славова заради нейни изказвания отпреди две години.

От рано тази сутрин стотици нейни приятели и поддръжници се събраха на протест пред сградата на Върховния административен съд на столичния бул. "Александър Стамболийски", за да й окажат подкрепа.

Снимки: Агнес Методиева

Но защо бунтарката Милена намрази така люто гейовете?

Драмата започва със “Сигурна съм, че НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПАРАДИТЕ! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си.”, публикувано от певицата във Фейсбук.

Това откровение естествено вбесява активисти от гей организации и

те мигновено се ожалват в Комисията за защита от дискриминация.

Към провиненията на Милена Славова те добавят и думите й, изречени същия ден в сутрешен блок на една от националните телевизии: “ние ви гледаме, въпреки че не искаме”, “натрапвате се”, “вие сте арогантни” и пр. 

Милена Славова громи гей парада с сутрешните блокове на телевизиите... Кръстчето е задължителен атрибут на отявлените хомофоби

През септември 2021 г. КЗД образува преписка срещу Милена, но оттам решават, че изказването на рок певицата “… изразява неодобрението на ответната страна към посочената форма на изява

и по никакъв начин не обективира омраза и агресия спрямо ЛГБТИ.”

Затова комисията оставя искането за глоба без уважение, а споменатите гей активисти жалят точно този отказ на комисията да глоби Милена пред Административен съд-София град.

АССГ се произнася в полза на активистите — на 12 октомври 2022 г. отменя решението на КЗД и връща преписката за ново произнасяне. Първоинстанционният съд заключава, че тя е “осъществила дискриминация... под формата на тормоз по признак „сексуална ориентация”.

И така се стига до днешното дело, в което певицата и КЗД са от едната страна на барикадата и атакуват пред ВАС акта, с който долната инстанция отменя оправдаването й.

Междувременно рокаджийката споделя — меко казано — скандална информация за това на какъв тормоз е била подложена след медийните й изяви. “Заваляха страшни обиди и хейтърство от “гей общността”.

Странното е, че тази гей общност не са онези гейове, с които се познаваме и поддържаме приятелски отношения с години.

Това са някакви нови агресивни организации, които нарочно демонстрират сила и мощ и нарочно провокират и разединяват обществото. Имах заплахи за побой, дори за убийство по най-садистичен начин. Започнаха да пишат гнусни измислици и глупости за дъщеря ми /тогава беше на 13 г./ и т.н.”, пише Славова преди гледането на днешното дело. Певицата получавала и “една камара смъртни заплахи”, дори й написали, че ще я удавят в езеро.

И обяснява, защо е използвала думата “извратеняци”:

”защото някой беше качил снимки от гей парад на някакъв, който си беше забил българското знаме в задника. Чашата преля…

Като стана национален скандал за това, снимката изчезна безследно от Фейсбука“.

Тезата за “поругаването на националното знаме” може и да подпали най-радикалното крило на “Възраждане”, но за повечето хора не изглежда особено състоятелна. Още повече, че няма как да е вярна.

При всички положения не може да е причината за подобни хомофобски прояви.

Хора от близкото й обкръжение разказват, че преди в обкръжението на певицата е имало доста гейове и това никога не е било проблем. Самата Милена неведнъж е споделяла,

че не таи никакви лоши чувства към гей хората и че я свързва трайно приятелство с нейни колеги с такава ориентация.

“С Люси Дяковска например сме в прекрасни отношения. Тя ми е приятелка. С нея никога не сме говорили на тази тема. И затова не ме интересува с кого живее”.

През 2021 г. екстравагантната изпълнителка се бе разфучала и по адрес на бг лесбийките,

след като те “налазили в интернет” 13-годишната й тогава дъщеря Куин Алис.

“Някакви момичета“ звънели в два, три, пет часа през нощта. И то от различни държави, не само от България. Пълнели главата на дъщеря ми с разни глупости”, разкри певицата. Този телефонен терор довел Милена до “страхотни проблеми” с дъщеря й.

Една от малкото публични снимки на Милена Славова и Куин

“Страхотните проблеми” с дъщеря й обаче изглежда са от съвсем друго естество. До Lupa.bg достигна информацията, че тийнейджърката Куин има конфликт с половата си идентичност

и от известно време се идентифицирала като момче — Оливър.

А това рокаджийката не можела да преглътне по никакъв начин и именно то отприщило острия й език и нападките към ЛГБТ общността. Самата Милена споделя: “Странното е, че тази гей общност не са онези гейове, с които се познаваме и поддържаме приятелски отношения с години. Това са някакви нови агресивни организации, които нарочно демонстрират сила и мощ и нарочно провокират и разединяват обществото…

Ако не ги подкрепяш и не приемеш джендър идеологията, веднага ставаш мразен враг No:1!”

Случайно или не — именно трансджендърите са представители на “новите агресивни организации”, които провокират и разединяват обществото. Това поне показва опитът по целия свят.