Само в Lupa.bg: Затворът остана без тартор, Янко Ваташки легна в Стара Загора

Личности
17:04 - 23 Юли 2020
12860
Само в Lupa.bg: Затворът остана без тартор, Янко Ваташки легна в Стара Загора

Софийският централен затвор остана без тартор, след като здравенякът Янко Ваташки преди броени дни бе преместен в пандиза на Стара Загора. Lupa.bg научи, че перничанинът завежда дело срещу шефовете на зандана в София заради това преместване и най-вече заради извеждането от лечебницата, което нарушавало решение на Върховния касационеин съд. 

Преди време кримигероят бе вкаран в изолирано помещение, защото според надзирателите организирал бунт зад решетките. Двама други затворници са декларирали в писмен вид пред шефовете, че Янко правил проблеми. После двамата признават, че са били принудени едва ли не насила да пишат тези декларации и Ваташки завел дело срещу шефа на затвора и шефа на лечебницата. 

Преди няколко дни на здравеняка е съобщено, че затворниците в лечебницата се страхували от него и той е преместен от там. Според тартора на затвора, това е нарушение на решение на ВКС, в което категорично се казва, че заради инсулт Янко Ваташки трябва да бъде в лечебница до излежаването на цялата си присъда. Янко Страшилището е категоричен, че изваждането му от лечебница и преместването му в Стара Загора е отмъщение на шефа на Софийски централен затвор за предишното дело на затворника. 

Ваташки е един от затворниците, които изваждат бакиите от Софийския централен затвор на светло, затова вероятно шефа на столичния зандан е решил да се отърве от него, коментират лишени от свобода, които остават без тартор в момента. Янко бе човека, който взимаше под защита доста ВИП персони и не даваше косъм да падне от главата им. Знае се, че така той е помагал на Алексей Петров, Джок Полфрийман, Ценко Чоков и още много други известни личности.