Само в Lupa.bg: Журналист протестира с безсрочна гладна стачка

Личности
18:00 - 04 Август 2020
11349
Само в Lupa.bg: Журналист протестира с безсрочна гладна стачка

Водещ журналист от Военния телевизионен канал (ВТК) е в безсрочна гладна стачка като знак на протест срещу правителството, научи репортер на Lupa.bg.

„Да, така е, гладувам безсрочно от неделя. Това е мое лично решение, макар че съм диабетик”, не скри д-р Силвия Сиракова.

На въпроса дали има и други около нея, които да я подкрепят в начинанието, Сиракова призна: „Засега съм сама, имаше идея и други хора да се включат, но до момента няма ентусиасти”.

Попитана дали е имало идея към нейния протест да се включи и бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден ген. Димитър Шивиков, Силвия Сиракова обясни, че не е чувала за такъв сюжет.

„Генерал Шивиков също е диабетик, но това е лично решение, не мога да влияя на никого”, разкри водещият на Военния телевизионен канал.

През 2018 г. д-р Силвия Сиракова получи наградата за журналистическа доблест и вярно представяне на военната история. На 6 май е отличена с дамски кръст за храброст от ветераните.

По-рано днес стана ясно, че петима от участниците в палатковия лагер в Триъгълника на властта на пъпа на София обявиха гладна стачка. Някои от протестиращите гладуват вече от 3-4 дни, като един от тях не пие дори вода и здравословното му състояние не е добро. Днес организаторите са извикали лекар на палатковия лагер, за да го прегледа.

На челната снимка: Д-р Силвия Сиракова получи наградата за журналистическа доблест и вярно представяне на военната история от генерала от запаса Златан Стойков