Самолет се разби в квартал в Портланд, трима загинаха

Машината се врязала в жилищен комплеккс, избухнал пожар

Новини
14:58 - 01 Септември 2024
1134
Самолет се разби в квартал в Портланд, трима загинаха

Малък самолет се разби в жилищен квартал в събота източно от американския град Портланд, Орегон, и предизвика пожар в жилищен комплекс. Трима души са загинали, съобщиха американските медии. Двама от тях са били в самолета, а третият е бил в апартамент.

Началникът на пожарната служба в Грешам Скот Люис заяви, че самолетът се е разбил в „редица от триетажни жилищни сгради“, четири от които са се запалили.

Катастрофата е станала около 10:20 ч. местно време в град Феървю, източно от летище Траутдейл, съобщиха от пожарната служба. От Федералната авиационна администрация съобщиха за Си Би Ес, че катастрофиралият самолет е бил двумоторен Cessna 421C.

Люис заяви, че трагичната ситуация е започнала, когато контролът на въздушното движение на летище Траутдейл е регистрирал „извънредна ситуация със самолет“, а след това е забелязал „колона дим“ западно от летището. „Първоначалният доклад беше, че вероятно самолет се е разбил в тези апартаменти, успяхме да потвърдим, че това се е случило“, каза Люис.

При катастрофата най-малко пет семейства са изгубили домовете си.