Самоубийствено 2:2 между Лестър и Евертън

Спорт
08:16 - 02 Май 2023
1397
Самоубийствено 2:2 между Лестър и Евертън

Лестър и Евертън завършиха 2:2 в мач от 34-ия кръг на английската Висша лига. Това бе дерби на дъното, като победата бе жизненоважна и за двата отбора, но никой не успя да я постигне.

Гостите от Ливърпул откриха резултата, след като Доминик Калвърт-Люин бе точен от дузпа в 15-ата минута. Съдията Майкъл Оливър отсъди наказателния удар, след като Тимоти Кастан фаулира точно Калвърт-Люин в наказателното поле.

"Лисиците" обаче изравниха само седем минути по-късно чрез турския национал Чалхан Союнджю, който бе точен от воле. Домакините направиха пълен обрат, след като Джейми Варди, който не беше вкарвал в 15 поредни мача във Висшата лига, се разписа след асистенция на Джеймс Мадисън.

В добавеното време на първата част Лестър получи право да изпълни дузпа, а Мадисън стреля в центъра на вратата, но вратарят на Евертън Джордан Пикфорд предвиди изпълнение и спаси.

В началото на второто полувреме Алекс Айоби успя също да се разпише с воле и докара резултата до 2:2.

До края на мача и двата отбора търсеха победното попадение, като Пикфорд направи голямо спасяване срещу Варди.

Лестър се изкачи до 16-о място, но само заради по-добра голова разлика от Лийдс и Нотингам, а Евертън остана на предпоследната 19-а позиция.