Самп приключи с класика над изпадналия Парма, Фиорентина не успя срещу Кротоне

Дженоа завърши с победа над Каляри

Спорт
11:19 - 23 Май 2021
2938
Самп приключи с класика над изпадналия Парма, Фиорентина не успя срещу Кротоне

Сампдория записа класическа победа 3:0 над Парма в последния си двубой за тази година.

В 20-ата минута Фабио Куалярела се отскубна и прати топката в долния ляв ъгъл, преодолявайки стража на Парма.

В края на първата част Омар Коли удвои аванса за своя тим, а след час игра Маноло Габиадини оформи класиката, пращайки топката покрай безпомощния Луиджи Сепе.

Така Самп завършва сезона в златната среда - на 9-о място с 52 точки в своя акив. Парма пък има едва 20 пункта и отдавна е сигурен изпадащ от италианския елит.

Кротоне и Фиорентина не успяха да си отбележат попадение и завършиха наравно 0:0 в последен двубой и за двата отбора за сезона в Серия А.

Домакините имаха повече предимство по отношение на владеенето на топката, ударите към вратата, както и точните такива, но въпреки това не успяха да стигнат до попадение.

На два пъти капитанът на домакините Сими се отчете със сериозни пропуски, а Жуниор Месиас нацели гредата през втората част.

Кротоне вече изпадна от елита, като завършва сезона на предпоследното 19-о място с 23 точки, на цели 13 от спасителната зона. Фиорентина, от своя страна, отдавна не играе за нищо и приключва кампанията на 12-о място с 40 точки.

Дженоа победи Каляри с 1:0 в последен мач от тазгодишната кампания в Серия А. Единственият гол в мача бе дело на Елдор Шомуродов.

Още в петата минута Жоао Педро получи шанс да изведе Каляри напред, но нацели лявата греда. Десет минути по-късно Елдор Шомуродов реализира за Дженоа с перфектен удар над вратаря.

Така Дженоа завърши подобаващо кампанията, събирайки 42 точки, с които се изкачи на 11-а позиция, но преди съперниците да са изиграли своя последен двубой. Каляри, от своя страна, се намира на 16-о място с 37 точки, като може да падне една позиция по-долу, при евентуален успех на Торино.