Сампдория пак се изложи, допусна обрат у дома срещу Торино

Спорт
18:59 - 15 Януари 2022
2034
Сампдория пак се изложи, допусна обрат у дома срещу Торино

Торино спечели с 2:1 гостуването си на Сампдория от 22-ия кръг на Серия А. Домакините поведоха с гола на Франческо Капуто в 18-ата минута, но допуснаха обрат. Точни за успеха на Торино бяха Уилфред Синго и Денис Прат.

През по-голямата част от двубоя гостите владееха повече топката, създадоха и куп положения пред противниковата врата, така че крайният успех определено е заслужено.

След него Торино се изкачи до деветото място в класирането с актив от 31 точки, докато Сампдория е 15-и с 20. За тима загубата е трета поредна в шампионата.

Във 2-рата минута дойде първата опасност за една от двете врати. Антонио Кандрева стреля от границата на наказателното поле, но топката премина покрай вратата на Торино.

Десет минути по-късно вратарят на Самп Владимиро Фалконе трябваше да се намесва. Денис Прат проби и отправи удар по земя, който беше спасен.

В 18-ата минута домакините излязоха напред в резултата. Маноло Габиадини подаде към Капуто. Той овладя в наказателното поле и прецизно прати топката в мрежата.

Отговорът на Торино дойде бързо. Още в 27-ата минута равенството беше възстановено. Уилфред Синго надигра противник във въздуха и от чиста позиция насочи топката в мрежата зад Фалконе.

През втората част гостите бяха по-добрият отбор и заслужено стигнаха до пълния обрат в 67-ата минута. Тогава Саша Лукич центрира към Прат, който с глава се разписа.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Арналдо Санабрия пропусна от добра стрелкова позиция. Неговият удар от границата на наказателното поле профуча покрай целта.

Малко преди края Сампдория можеше да измъкне точка. Фабио Куалярела стреля опасно с глава. За късмет на торинци топката не намери очертанията на вратата, пазена от Ваня Милинкович-Савич. В крайна сметка резултатът до края се запази непроменен.

В следващия кръг от Серия А Торино посреща Сасуоло, а Сампдория гостува на Специя.