Санчо влезе в историята на Бундеслигата

Борусия Дортмунд постави цена на Ерлинг Холанд

Спорт
17:31 - 01 Март 2021
1521
Санчо влезе в историята на Бундеслигата

Футболистът на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо за пореден път показа защо много от топ отборите в Европа са решени да развържат кесията, за да го привлекат.

Санчо стана най-младият футболист в Първа Бундеслига, който достигна 50 асистенции, а до момента е изиграл само 99 мача в германското първенство.

„Радвам се, че станах най-младият играч в Бундеслигата, който прави 50 асистенции“, написа Санчо в Туитър.

Той има 36 гола и 50 асистенции в 99 мача в Първа Бундеслига. Санчо направи това постижение на 20 години и 11 месеца.

Борусия Дортмунд е наясно, че трудно ще задържи Ерлинг Холанд на „Сигнал Идуна Парк“ и през следващия сезон с оглед сериозния интерес към него. Германският клуб определи цена, срещу която е склонен да продаде норвежкия нападател през летния трансферен прозорец.

„Жълто-черните“ са готови да продадат Холанд, ако в клуба постъпи оферта от порядъка на 115 милиона евро.

Агентът на Холанд – Мино Райола заяви преди няколко дни, че само десет клуба могат да си позволят да купят 20-годишния голмайстор.

Солидна във финансово отношение оферта ще бъде сериозно изкушение за германския клуб, особено на фона на пандемията и финансовите загуби.

“Ясно е, че Холанд няма да избере кой да е клуб след времето си в Дортмунд. Аз не мога да посоча десет клуба, а Райола трябва да прави такива твърдения от време на време, това е нормално. Щастливи сме, че Ерлинг е при нас, бележи голове и доказва колко е ценен. Мога да кажа, че ние продължаваме по нашия план свързан с него и смятам, че той се чувства много комфортно при нас,” заяви спортният директор на клуба Михаел Цорк.

Според медиите в Европа сериозен интерес към Холанд проявяват Манчестър Сити, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Барселона.